Regionshospitalet er nødt til at låne ansatte fra akutklinikker hen over sommeren. Foto: Shutterstock
Regionshospitalet er nødt til at låne ansatte fra akutklinikker hen over sommeren. Foto: Shutterstock

Hospital må hamstre ansatte fra klinikker, betyder nedlukning hen over sommeren

Sundhed

23/06/2022 11:13

Jens Asbjørn Bøgen

Sommer er lig med ferie for mange, men på regionshospitalet i Gødstrup skaber det voldsomme problemer med at få vagtplanen til at gå op.

Hvis du får helbredsproblemer i løbet af sommeren, risikerer du at skulle ud på en længere tur for at blive tilset.

Region Midtjylland har nemlig så store problemer med at udfylde vagtplanen på det midtjyske regionshospital i Gødstrup i sommermånederne, at man er nødt til at låne personale fra lokalklinikker rundt om i området.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Betyder lukkede akutklinikker

Det betyder, at akutklinikkerne i Lemvig og Holstebro må lukke helt eller delvist fra juli og frem til midten af august - simpelthen fordi der mangler hænder.

"Der er et betydeligt pres på Regionshospitalet Gødstrup. Derfor er vi nødt til at prioritere vores personaleressourcer til pleje og behandling af alvorligt syge patienter," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

Akutklinikken i Lemvig lukker helt fra 1. juli og frem til 14. august, mens den i Holstebro lukker om natten i samme periode.

Det betyder, at borgere i området må søge mod alternative sygehuse.

Borgere omkring Lemvig kan søge mod Holstebro i dagtimerne.

Men hvis man som borger i og omkring Lemvig, Struer og Holstebro er ude for et uheld i nattetimerne, så må man tage turen til Gødstrup for at modtage behandling.

Lægevagten er fortsat åben

Får man brug for akut lægehjælp, skal man – helt som normalt - inden for almindelig åbningstid ringe til sin egen læge. Når egen læge har lukket, skal man ringe til Lægevagten.

Der bliver heller ikke ændret i borgernes adgang til røntgen og blodprøvetagning i Lemvig.

"Det ærgrer mig, at vi er nødt til midlertidigt at lukke akutklinikken i Lemvig og reducere åbningstiden i Holstebro. Det kommer desværre til at betyde, at der er borgere med eksempelvis mindre sår og skader, som i perioden får længere vej til behandling. Det beklager vi, men situationen kræver det," siger Anders Kühnau.

På hjemmesiden www.akut.rm.dk er der en oversigt over muligheder for akut hjælp i forbindelse med pludselig opstået sygdom eller skade.

Mest Læste

Annonce