Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Læge med advarsel til chokoladeelskere: Spis ikke hele påskeægget

Sundhed

31/03/2024 11:45

Kathrine Frich

Et gennemsnitligt påskeæg indeholder omkring tre fjerdedele af en voksens anbefalede daglige kalorieindtag

Påskeferien er endelig over os – hvilket betyder, at de fleste over hele landet vil fejre Jesu opstandelse med et smørrebrød med chokoladeæg i weekenden.

Det er den eneste dag på året, hvor det er acceptabelt at spise lidt chokolade til morgenmad, frokost og te. Men ifølge en NHS-læge burde det ikke være en sædvanlig fest at fylde vores ansigter med æggeformet konfekture, mens vi fejrer den kristne højtid.

Det skriver Ladbible

Dr. Andrew Kelso, der kommer med advarslen er blevet mødt af modreaktioner på sociale medier, efter at han opfordrede folk til at nyde deres chokoladegodbidder 'med måde' og advarede om, at det øgede kalorieindtag, mange af os vil hengive sig til, 'gør ikke vores kroppe noget godt'.

En Påske-lyse-slukker

I et nu slettet NHS-blog-indlæg lykkedes det ham at sprænge boblerne fra millioner af mennesker, der havde planlagt at nyde en æg-travaganza af påske-relaterede snacks, før de gik ud i en chokolade-induceret koma.

Men hvis du lytter til Dr. Kelsos råd, ser det ud til, at du bliver nødt til at omarrangere din tidsplan for denne søndag.

Et hurtigt blik på online platforme som X tyder dog på, at det ikke ser ud til, at mange mennesker har tænkt sig at lytte til den tidligere overlæge og neurolog.

En person, der deler deres misbilligelse af Dr. Kelsos holdning til at forkæle påsken, skrev: "Påsken har endelig en Grinch."

En anden skrev: "Jeg har lige købt påskeæg til en værdi af £80, som jeg og min mand kunne spise i weekenden på trods af Dr. Andrew Kelso."

En tredje tilføjede: "Jeg bor bogstaveligt talt i England, der er ikke noget godt at leve for længere. Lad mig spise mit forbandede æg."

Pas på påskeæggene

Hans blogindlæg fik virkelig ikke den modtagelse, som han troede det ville.

Dr. Kelso, som er medicinsk direktør ved NHS Suffolk og North East Essex Integrated Care Board, bad folk at tænke sig om to gange før de spiser et chokoladeæg på en gang.

Opslaget på bestyrelsens hjemmeside lød:

"Påskeferien er en fantastisk mulighed for hvile og afslapning med vores familier, hvilket er så vigtigt for vores velvære. Dette bliver også en tid, hvor vores forbrug af chokolade og slik stiger for mange af os. Alligevel er mange mennesker ikke klar over, at et gennemsnitligt påskeæg indeholder omkring tre fjerdedele af en voksens anbefalede daglige kalorieindtag. På et tidspunkt som dette, hvor vi ser betydelige stigninger i tilfælde af fedme og type 2-diabetes, samt huller i tænderne, opfordrer jeg folk til at nyde deres påskeæg med måde og modstå trangen til at spise et helt æg på én gang. Nyd dine søde sager," sagde han og tilføjede:

"Men vær venlig ikke at overdrive det."

Travlt i sundhedsvæsnet

Dr. Kelso sagde, at folk, der spiser chokolade, varme boller, kager og kiks, måske ikke er klar over, at det "alt sammen giver en masse ekstra sukker og kalorier".

Da han forventer, at påsken bliver en "travl periode for NHS-personale og -tjenester", opfordrede lægen også folk til at fylde op med håndkøbsmedicin for at lette presset på sundhedssystemet.

Han rådede danskerne til at sikre sig, at de har 'paracetamol, plaster, midler til fordøjelsesbesvær og medicin mod diarré' ved hånden.

Mest Læste

Annonce