Mette Frederiksen: Landet bliver ikke lukket ned igen

Sundhed

11/8/20 8:00

På trods af et stigende kontakttal skal vi ikke frygte en ny nedlukning af Danmark. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen under et interview mandag eftermiddag med GO’ Aften LIVE på TV2.

Flere steder i Danmark stiger antallet af coronasmittede betragtelig. 

I Norge opfordrer man til karantæne, hvis man har rejst i Danmark, men statsminister Mette Frederiksen maner til besindighed og konkluderer, at Danmark ikke skal frygte en gentagelse af forårets nedlukning. 

LÆS MERE: 40 BØRN I ISOLATION

“Vi vil gøre rigtig meget og gå langt for at undgå en generel nedlukning af Danmark – det er ganske enkelt for dyrt for dansk økonomi og dermed for danske arbejdspladser. Det er i øvrigt heller ikke nødvendigt,” fortalte statsministeren under interviewet til GO’ Aften LIVE.

Det nuværende kontakttal på 1,4 fortæller, at vi står i en alvorlig situation. For nogle kan det virke underligt, at en nedlukning ikke er en del af det mulighedsrum, som Statsministeren anser som sandsynlige scenarier, når det netop var udfaldet i foråret. 

“Der (i marts, red.) skulle vi have gang i den store hammer, så vi fik kontrol over situationen. Vi har hele tiden vidst, at coronaen ville komme tilbage, men nu er det den lokale hammer, som skal bruges,” uddyber Statsministeren i interviewet.  

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.