Tredje dansker er smittet med abekopper. Foto: Shutterstock
Tredje dansker er smittet med abekopper. Foto: Shutterstock

Nu er tredje dansker smittet med abekopper

Sundhed

03/06/2022 15:37

Jens Asbjørn Bøgen

Den tredje dansker er nu testet positiv for abekopper. Der bringer det samlede antal tilfælde i Danmark op på fire, men det ene tilfælde er en person, der ikke er bosat i Danmark, og derfor tæller denne ikke med i statistikken.

Ingen af smittetilfældene vurderes at være blevet smittet i Danmark. Styrelsen for Patientsikkerhed har foretaget smitteopsporing af de smittedes nære kontakter i Danmark.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger i en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet:

"Vi har nu tre danske bekræftede tilfælde af abekopper. Sundhedsmyndighederne følger situationen tæt både i Danmark og internationalt. Det er positivt, at der er endnu ikke konstateret smittekæder i Danmark."

Den 25. maj offentliggjorde States Serum Institut en risikovurdering om smittespredning. Læs den seneste risikovurdering her.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer til sundhedsvæsenet om, hvordan de skal håndtere sygdommen. Læs seneste version her.

Statens Serum Institut har nu i alt konstateret fire tilfælde af abekopper i Danmark, men da en af de smittede er bosat i Sverige, tæller et af tilfældene ikke med i den danske opgørelse.

Mest Læste

Annonce