Foto: Region Hovedstaden, pressemeddelelse
Foto: Region Hovedstaden, pressemeddelelse

Rigshospitalet får ny lægefaglig leder

Sundhed

29/11/2022 14:15

J. Bøgen

Region Hovedstaden henter direktør fra egne rækker.

Den 47-årige hjertelæge Rasmus Møgelvang sætter sig 1. januar for bordenden på Rigshospitalet.

Han kommer fra en stilling som vicedirektør, og før det var han centerdirektør i Hjertecentret.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

"Det danske sundhedsvæsen er i verdensklasse, men lige nu er vi udfordret som følge af mangel på sygeplejersker og andre centrale faggrupper. Samtidig er vi ikke gode nok til at sikre sammenhæng og lighed i sundhed, og den demografiske udvikling vil yderligere udfordre sundhedsvæsenet. Det kalder på nye veje og nye løsninger - ikke mindst for Rigshospitalet, der har et særligt ansvar for at sikre, at alle borgere i Danmark har adgang til de nyeste og bedste udrednings- og behandlingstilbud. Jeg sikker på, at Rasmus er den helt rigtige til at stå i spidsen for den vigtige ledelsesopgave," siger regionsdirektør Jens Gordon Clausen.

Han lægger vægt på, at Rasmus Møgelvang - udover sin stærke faglige profil og mange års kliniske erfaring - har omsorg og ordentlighed som er helt grundlæggende for sit lederskab.

"Der er behov for at tale vores sundhedsvæsen op og italesætte, hvor mangfoldigt og meningsfuldt det er at være en del af alt det, sundhedsvæsenet udretter for borgere og patienter. Rigshospitalet har en naturlig og central rolle her. I sin ledelse på Rigshospitalet har jeg oplevet Rasmus som en stærk kommunikatør, og jeg tror på, at han kan skabe følgeskab gennem sit engagement, overblik og visioner," siger Jens Gordon Clausen, der ser frem til samarbejdet i bl.a. kredsen af hospitalsdirektører.

Viden skal bredes ud

Rasmus Møgelvang glæder sig til at overtage stafetten. Han mener, at data, kunstig intelligens og nye teknologier giver fantastiske muligheder for at binde sundhedsvæsnet tættere sammen, og for at Rigshospitalet - som en slags open source for sundhedsfaglig viden - kan være med til at sikre, at den rigtige behandling er tilgængelig for patienter i hele landet.

"Som jeg ser det, skal Rigshospitalet i fremtiden være en faglighed lige så meget som en fysisk ramme: De meget specialiserede funktioner udføres fortsat på hospitalet, men vi skal i langt højere grad end i dag bidrage til og understøtte funktionerne på akuthospitalerne. For mig er Rigshospitalet kun noget i kraft af landets øvrige hospitaler og universiteter: Vi viser vores værd, når vi skaber resultater i eget ligeværdigt samarbejde omkring patienten på tværs af det samlede sundhedsvæsen," siger Rasmus Møgelvang.

Rigshospitalet i partnerskaber

Han understreger, at mange af de sundhedsopgaver, der løses andre steder i sundhedsvæsnet, har rod i hospitalets forskning og udvikling. Og sådan skal det også være i fremtiden.

"Men vi skal tænke partnerskaber med uddannelsesinstitutioner, fonde og industri langt mere systematisk, end vi gør i dag. Vi har brug for nye fagligheder, nye perspektiver og innovation, hvis vi skal imødekomme fremtidens udfordringer. Jeg vil som hospitalsdirektør arbejde for, at Rigshospitalet er en værdsat samarbejdspartner for alle sundhedsaktører, og for at vi internt på hospitalet er en arbejdsplads hvor etik, omsorg og arbejdsglæde går hånd i hånd med behandling, forskning og uddannelse på højeste internationale niveau," siger Rasmus Møgelvang og tilføjer:

"Selvom arbejdsdagen som direktør er anderledes, end da jeg var læge, så vil jeg grundlæggende være optaget af det samme: Hvordan skaber vi et menneskeligt sundhedsvæsen funderet på omsorg, tillid og tryghed, hvor alle borgere - uanset hvor de bor - har adgang til den højt specialiserede behandling, de har behov for og ønsker."

Privat er Rasmus Møgelvang gift på 20. år med Charlotte, som er læge. Sammen har de tre drenge på hhv. 16,14 og 10 år. Fritiden bliver tilbragt sammen med familie og venner – bl.a. på sidelinjen til sønnernes håndboldkampe. Derudover drager familien også gerne på skiferie, og som det nyeste er de begyndt at spille padel-tennis.

Akademiske grader

  • 2019 Klinisk Lektor, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

  • 2018 Professor i Kardiologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet

  • 2009 Forskningslektor, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

  • 2009 Ph.d., Københavns Universitet

  • 2001 Cand. med., Københavns Universitet

Ansættelser

  • 2021 - nu Lægefaglig vicedirektør, Rigshospitalet

  • 2019 – 2021 Centerdirektør, Hjertecentret, Rigshospitalet

  • 2017 – 2019 Overlæge, Teamleder, Hjertemedicinsk Klinik, Hjertecentret, Rigshospitalet

  • 2014 – 2016 Afdelingslæge, Hjertemedicinsk Klinik, Hjertecentret, Rigshospitalet

  • 2011 – 2014 Hoveduddannelse, Hjertemedicinsk Klinik, Hjertecentret, Rigshospitalet

  • 2009 – 2011 Hoveduddannelse, Medicinsk afdeling, Holbæk Sygehus

  • 2008 – 2009 Post. doc., Kardiologisk afdeling, Gentofte Hospital

  • 2005 – 2008 Klinisk assistent, Kardiologisk afdeling, Gentofte Hospital

  • 2003 – 2004 Introduktionsstilling i Kardiologi, Hjertemedicinsk Klinik, Hjertecentret, Rigshospitalet

  • 2002 – 2003 Introduktionsstilling i Intern medicin, Medicinsk afdeling, Kalundborg Hospital

  • 2001 – 2002 Turnus, Vestsjællands Amt

Mest Læste

Annonce