Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Søren Brostrøms påstand holdt stik

Sundhed

03/9/20 6:02

Nu står det klart, at Søren Brostrøm fik ret.

Det var ikke Søren Brostrøms ide, at skolerne skulle holde lukket.

Faktisk advarede han mod regeringens planer om at lukke skolerne.

Alligevel valgte Mette Frederiksen og regeringen at lukke store dele af samfundet, inklusiv skoler og dagtilbud, ned den 11. marts. 

Børn er ikke store smittespredere, og derfor havde lukningen af skoler ingen målbar effekt på smittespredningen. 

Det viser studier fra både EU og skandinaviske myndigheder, ifølge B.T. 

Kostede 210 millioner

Det blev dyrt for det danske samfund at holde skoler og dagtilbud lukket. Det kostede ‘et tab i produktivitet på 210 millioner kroner om dagen, blandt andet fordi forældre nu skulle passe børn’ skriver B.T.

Sundhedsstyrelsens direktør i vælten

Sundhedsstyrelsen direktør har gennem hele coronakrisen været danskernes svar på en corona-hotline.

 

Han er i den grad kommet i mediernes søgelys, og siden coronaens indtog er Søren Brostrøm blevet en mand, som langt de fleste danskere genkender. Berømmelsen har også ført til en helt særlig invitation, som vi skrev om tidligere på sommeren.

Søren Brostrøm har været flink til at stille op til diverse interviews, hvor det i høj grad også har handlet om personen bag det professionelle ydre. Det fortalte han til til Natasja Crone i ”Go’ Aften Live.

“Man skal også kunne mærke, hvor jeg kommer fra. At jeg har været læge og gynækolog i 20 år. At jeg kommer fra en lægefamilie og har nogle værdier med i ballasten. Det er også vigtigt’, forklarede han og understregede samtidg, at der var grænser.

I dette tilfælde var det ved dans på tv. Han havde nemlig valgt at takke nej til tilbuddet om at deltage i det populære danseprogram Vild med dans.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.