Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sover du uroligt? Det kan være tegn på denne alvorlige sundhedstilstand

Sundhed

06/04/2024 18:59

J. Bøgen

Det er ikke kun irriterende, men kan vise sig at være symptom på noget rigtig slemt.

Du bør være særligt opmærksom, hvis du er en af dem, som oplever dette i løbet af natten.

Vi kender alle den frustration, som det medfører, når man ikke kan falde i søvn om natten. Derfor er det endnu mere frustrerende, hvis man endelig falder i søvn, og ens nattesøvn herefter ikke er som ønsket.

Nu viser det sig, at nætter præget af urolig søvn kan være mere end blot en forstyrrelse. De kan faktisk være et tidligt varsel om hjerteproblemer.

Det skriver Express på baggrund af informationer fra en artikel fra UCLA Health, der belyser, hvordan søvnproblemer ikke kun er en gene, men potentielt et tegn på underliggende hjertesygdom.

Subtile signaler

Det bliver påpeget, at vanskeligheder med at falde i søvn eller hyppige opvågninger i løbet af natten kan være subtile indikationer på hjertesygdomme.

Især personer med hjertesvigt oplever ofte disse søvnforstyrrelser, da tilstanden kan medføre åndenød, hvilket forværres i liggende stilling.

For at afhjælpe dette anbefales det at støtte overkroppen med puder for at lette vejrtrækningen og sikre en mere ubesværet hvile.

Det er vigtigt at tage disse symptomer alvorligt og drøfte dem med en læge, da de kan være forløbere for mere alvorlige hjertetilstande.

Det skal også understreges, at problemer med at sove eller urolig søvn ikke er ensbetydende med, at du faktisk har hjerteproblemer. Mange andre faktorer, som stress, indtag af bestemte mad- eller drikkevarer kort før sengetid og lignende kan også spille ind.

Mest Læste

Annonce