Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tandlæge advarer: Vi gør det alle sammen, men det er en stor fejl, når vi børster tænder

Sundhed

31/01/2024 11:38

J. Bøgen

Han anbefaler blandt andet også, at vi skifter tandtråden ud med noget andet.

Man skulle tro, at vi nu alle ved, hvordan man børster tænder.

Men ifølge en ekspert har mange af os begået en stor fejl, når det kommer til at passe på vores naturlige gebis.

En kosmetisk tandlæge har delt nogle af de almindelige fejl, han ser folk begå, når de renser deres tænder, og det er sandsynligt, at du kan være skyldig i en eller to af dem.

Dr. Sahil Patel fortæller til Mirror, at en af ​​de største fejl, du kan gøre, at gøre din tandbørste våd før, før du putter tandpasta på den.

Eksperten, som er grundlæggeren af ​​Marylebone Smile Clinic, forklarede: "Hvis du væder tandbørsten, før du tager tandpastaen på, fortynder du den."

"Tandpasta har allerede den rigtige mængde fugt. Hvis den er våd, får den den til at skumme hurtigere og får dig til at spytte den ud hurtigere."

Det rigtige sted at starte

Han fortsatte med at sige, at han anbefaler at starte din rensning fra bagsiden af ​​dine tænder.

"Jeg vil anbefale at starte bagerst først, hvilket ofte er den sværeste del at rengøre," sagde han.

"Hvis du starter foran og gør bagsiden til sidst, er der større sandsynlighed for, at du stopper og lægger den ned, mangler bagsiden eller ikke renser bagsiden ordentligt."

Vælg dette i stedet for tandtråd

Og hvis du tænkte på at fylde op med tandtråd, opfordrer proffen dig til at tænke igen og vælge mellemrumsbørster i stedet for.

"Børsterne, der renser mellem tænderne, kan komme til hjørner og vanskelige områder, som tandbørsten ikke kan komme til for at rense vores plak, det gør dem mere effektive end tandtråd, og de findes i mange former og størrelser for at sikre en god pasform," han tilføjet.

Mest Læste

Annonce