Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vågner du midt om natten? 3 yogastillinger, der hjælper dig tilbage til drømmeland

Sundhed

20/01/2024 05:21

J. Bøgen

Prøv disse tre blide yogastillinger for at falde tilbage i søvn midt om natten.

Hvorfor er det, at det eneste tidspunkt, du nogensinde synes at vågne op og føle dig vågen, udhvilet og klar til at starte dagen, er kl. 3.30 om morgenen?

Hvis du er en person, der bliver ved med at vågne op flere timer før dine alarmer og bruger resten af natten på at indhente den søvn, du så desperat har brug for, har du heldet med dig.

Jesse Galber, grundlægger af YOGI TIMES, har delt de tre bedste yogastillinger for at hjælpe dig med at glide tilbage i søvnen - og de kan alle udføres fra din seng (selvom det er bedst at tage yogamåtten frem, hvis du virkelig har svært ved det).

Lykkelig baby-stilling

"Denne bevægelse strækker lænden og hofterne, hvor spænding akkumuleres i løbet af dagen," siger Jesse, og hun tilføjer: "At trække vejret dybt i denne legende stilling i et par minutter kan berolige dit sind, lette dit humør og forberede din krop på søvn."

Sådan gør du:

  • Start med at ligge på ryggen og bring knæerne mod brystet.

  • Derefter griber du ydersiden af dine fødder med hænderne og åbner knæene bredere end dit torso.

  • Lig først på ryggen og bring knæene mod brystet. Derefter griber du ydersiden af dine fødder med hænderne og åbner knæerne bredere end dit torso.

  • Gyng forsigtigt fra side til side og massér din rygsøjle mod gulvet.

Barnets stilling

"Barnets stilling er en beroligende yogastilling, der strækker ryggen, hofterne, lårene og anklerne. Det fremmer en følelse af sikkerhed og komfort, hvilket vil være til gavn især for dem, der vågner op og føler sig angst eller urolige," siger Jesse

Hun fortsætter med at sige, at "Hvis du trækker vejret dybt i løbet af denne tid, kan det gøre stillingen endnu mere effektiv."

Sådan gør du:

  • Knæl på gulvet og sæt dig tilbage på dine hæle.

  • Spred dine knæ så bredt som dine hofter, og fold derefter fremad for at lægge din overkrop mellem dine lår.

  • Stræk dine arme fremad eller langs din krop med panden hvilende på gulvet.

Liggestilling

"Denne endelige stilling, også kendt som Savasana, lader din krop overgive sig til tyngdekraften, frigiver fysisk spænding og rydder sindet for stress," siger Jesse og tilføjer: "Selv få minutter i Savasana kan betydeligt afslappe dit nervesystem og gøre det lettere at falde i søvn."

Sådan gør du:

  • Lig fladt på ryggen med benene let spredt.

  • Hold dine arme afslappede ved dine sider med håndfladerne vendt opad.

  • Luk dine øjne og fokuser på dyb, langsom vejrtrækning.

Kilde: Metro

Mest Læste

Annonce