Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vil gøre det muligt i daginstitutioner - alt for få vaccineres

Sundhed

11/11/22 3:22

Jens Asbjørn Bøgen

I første omgang bliver vaccinationscentre taget i brug for at øge antallet.

Siden d. 1. oktober har det været muligt for børn mellem to og seks år at blive vaccineret mod influenza kvit og frit.

Men efter mere end en måned med tilbuddet, viser tallene helt tydeligt, at der overhovedet ikke er den opbakning til vaccinationsprogrammet, som man havde håbet på.

Faktisk er det kun 13,3 procent af de to til seks-årige, der er blevet vaccineret, og det er milevidt fra Sundhedsstyrelsens mål om, at 75 procent i aldersgruppen skal have vaccinen.

Det skriver DR.

Indtil nu har det været sådan, at børnene kunne få vaccinen hos deres praktiserende læge, men fra i morgen, lørdag, bliver mulighederne markant udvidet.

Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner har nemlig slået sig sammen om at åbne en række vaccinationscentre, hvor de små poder kan få et spray i næsen, der, forhåbentlig, sikrer dem mod den klassiske vintersygdom.

Opbakningen til at få sit barn vaccineret mod influenza er så relativt lav, fordi det har været for besværligt for børnefamilierne, mener formand for Forældrenes Landsorganisation, Signe Nielsen.

Hun tror dig ikke, at problemet er løst ved, at Sundhedsstyrelsen nu også gør det muligt at tage hen til et vaccinationscenter med de to-seksårige. Problemet er nemlig, at mange forældre, ifølge hende, ikke mener, det er nødvendigt med en influenzavaccine til de små.

Derfor mener hun, at man skal flytte vaccinationsmulighederne til de steder, hvor forældrene helt sikkert kommer forbi - daginstitutionerne.

"Hvis de (Sundhedsstyrelsen, red.) gerne vil have, at alle de her børn skal vaccineres, så skal man derud, hvor forældrene og børnene kommer hver dag. Jeg tror ikke, at forældrene får det gjort, hvis det ikke sker der, hvor de afleverer deres børn, siger hun og foreslår, at eksempelvis sundhedsplejersker kunne give vaccinerne," siger hun til DR.

Både børn og voksne kan blive vaccineret mod influenza frem til 15. januar.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce