Foto: Shutterstock

Sundhedsminister fortæller nyt om smitsom variant

Det går kun en vej med den britiske variant, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke.

I disse dage er sundhedsmyndighedernes øjne i særlig grad rettet mod den britiske variant af coronavirus. 

Det er der særligt en grund til. Varianten, der først blev opdaget i Kent i det sydøstlige England, er ikke mere farlig end den gængske variant, som har været i Danmark det seneste år. Den smitter dog mere. 

Det er blevet anslået, at den britiske corona-mutation er omtrent 36-50 procent mere smitsom en den allerede kendte. Da varianten først blev opdaget anslog man, at den var 70 procent mere smitsom. Dette skøn er dog siden hen blevet nedjustreret. 

Siden slutninge af sidste år har blandet andet sundhedsminister Magnus Heunicke fortalt, at myndighederne skønner, at den britiske variant vil blive dominerende i Danmark i starten af dette år. Nu sætter ministeren lidt flere ord på. 

Har også god nyhed

Magnus Heunickes udmelding om den britiske variant kommer i et tweet, hvor ministeren deler en glædelig nyhed om kontakttallet, der netop er blevet opgjort tirsdag. Tallet er stabilet, fortælles det. 

"SSI har beregnet kontakttallet til 0,7. Tallet ligger stabilt lavt!" skriver sundhedsminister Magnus Heunicke, inden han tilføjer: 

"Godt gået, for det er vanskeligt i en situation med en mere smitsom variant iblandt os."

Mandag i denne uge blev der løsnet en smule op. Her kundgjorde regeringen nemlig, at eleverne fra 0. til 4. klasse kan vende tilbage til skolen i næste uge. De ældre elever fortsætter indtil videre med hjemmeundervisning. Den besked har dog ikke ændret på det grundlæggende budskab. 

Nemlig at den britiske variant - kaldet B117 - fortsat spreder sig. Det fortæller ministeren. 

"Seneste estimat viser, at B117 forventes at udgøre 80% af tilfældene i Danmark ved starten af marts, så hold fast," opfordrer Magnus Heunicke på Twitter. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.