Foto: Shutterstock

Sundhedsminister fortæller nyt om smitsom variant

Det går kun en vej med den britiske variant, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke.

I disse dage er sundhedsmyndighedernes øjne i særlig grad rettet mod den britiske variant af coronavirus. 

Det er der særligt en grund til. Varianten, der først blev opdaget i Kent i det sydøstlige England, er ikke mere farlig end den gængske variant, som har været i Danmark det seneste år. Den smitter dog mere. 

Det er blevet anslået, at den britiske corona-mutation er omtrent 36-50 procent mere smitsom en den allerede kendte. Da varianten først blev opdaget anslog man, at den var 70 procent mere smitsom. Dette skøn er dog siden hen blevet nedjustreret. 

Siden slutninge af sidste år har blandet andet sundhedsminister Magnus Heunicke fortalt, at myndighederne skønner, at den britiske variant vil blive dominerende i Danmark i starten af dette år. Nu sætter ministeren lidt flere ord på. 

Har også god nyhed

Magnus Heunickes udmelding om den britiske variant kommer i et tweet, hvor ministeren deler en glædelig nyhed om kontakttallet, der netop er blevet opgjort tirsdag. Tallet er stabilet, fortælles det. 

"SSI har beregnet kontakttallet til 0,7. Tallet ligger stabilt lavt!" skriver sundhedsminister Magnus Heunicke, inden han tilføjer: 

"Godt gået, for det er vanskeligt i en situation med en mere smitsom variant iblandt os."

Mandag i denne uge blev der løsnet en smule op. Her kundgjorde regeringen nemlig, at eleverne fra 0. til 4. klasse kan vende tilbage til skolen i næste uge. De ældre elever fortsætter indtil videre med hjemmeundervisning. Den besked har dog ikke ændret på det grundlæggende budskab. 

Nemlig at den britiske variant - kaldet B117 - fortsat spreder sig. Det fortæller ministeren. 

"Seneste estimat viser, at B117 forventes at udgøre 80% af tilfældene i Danmark ved starten af marts, så hold fast," opfordrer Magnus Heunicke på Twitter. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.