Supersygehus kan ende uden fjernsyn på stuerne: Fremtidens patienter har ikke brug for TV på stuerne

Ny spareplan for supersygehuset i Gødstrup foreslår at droppe tv-apparater på stuerne. Det kunne godt tænkes, at folk har deres egne ting med om tre år, siger projektchefen til DR P4 Midt & Vest.

Der er allerede blevet sparet på alt fra antallet af sengepladser til altaner på supersygehuset i Gødstrup.

Nu er et nyt sparekatalog blevet forelagt politikerne i Region Midtjylland, som blandt andet peger på fjernsyn på stuerne som et sted, man kan spare. Helt nøjagtigt vil man kunne spare syv millioner kroner, hvis man dropper fjernsyn på stuerne. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

Følg med på temasiden om fremtidens hospitaler

Alle historier om det historiske hospitalsbyggeri - også fra udgivere, der er aktive på DenOffentlige - bliver samlet på vores temaside om Fremtidens hospitaler. Klik her og få overblik.

Mangler din historie? - skriv og hør mere om mulighederne. 

Selv om et sygehus uden fjernsyn ikke klinger som et supersygehus, vil mange patienter kunne overleve uden, siger projektchef Michael Hyllegaard.

- Det er selvfølgelig ærgerligt i det øjeblik, man skal tage det ud. Men set i forhold til tv-udsendelser kunne det godt tænkes, at folk har deres egne ting med om tre år, siger Michael Hyllegaard til DR P4 Midt & Vest.

En anden mulighed for at spare penge er at sløjfe en særlig sengeautomat til 11 millioner kroner. Men så er de ansatte selv nødt til at køre sengene ud på stuerne.

- Det er også det, der sker i dag, så der er ikke noget til hinder for, at metoden ikke kan bruges. Men vi vil jo gerne have automatiseret den del også, siger Michael Hyllegaard.

Det bliver sværere og sværere at finde flere besparelser, jo tættere afslutningen af byggeriet kommer. Men som det skrider frem lige nu, tror Michael Hyllegaard ikke, det bliver nødvendigt at realisere spareforslagene.

- Der skal ske noget ekstraordinært, før vi tager sparekataloget i brug, siger Michael Hyllegaard.

Regionspolitikerne skal godkende i alt 29 forslag i det nye sparekatalog til en samlet værdi af 57,6 millioner kroner.

Emneord: Supersygehus, Supersygehuse, Gødstrup Hospital, Michael Hyllegaard, Byggeprojekter, Besparelser, Fremtidens hospitaler, 160317
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også