Tak for indsatsen: Her takker kommunale profiler af

Syv borgmestre takker af efter valget. Otte andre er gået før tid, og to er døde.

Syv af landets 98 borgmestre genstiller ikke ved kommunalvalget.
 
Fem kommer fra Venstre, mens to repræsenterer Socialdemokratiet.
 
* Tårnby: 67-årige Henrik Zimino (S) takker af efter 24 år som kommunens førstemand. Han har siddet i kommunalbestyrelsen siden 1974. Zimino vil dog gerne vælges til kommunalbestyrelsen og er nummer fem på partiets liste.
 
* Ærø: Jørgen Otto Jørgensen (S), 66 år, meddelte allerede i foråret 2016, at han ikke ville fortsætte. Han har tidligere også været borgmester i den daværende Ærøskøbing Kommune.
 
* Esbjerg: 68-årige Johnny Søtrup (V) afleverer frivilligt borgmesterposten efter 24 år i spidsen for landets femtestørste kommune. Søtrup fik 12.728 personlige stemmer i 2013.

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

* Faaborg-Midtfyn: Christian Thygesen (V), 49 år, har valgt at stoppe i politik efter blot en enkelt periode som borgmester.
 
* Langeland: Bjarne Nielsen (V), 60 år, genopstiller, men ikke til borgmesterposten. - Det sidste års tid som borgmester har berørt mig og mit helbred mere end forventet, har borgmesteren sagt om baggrunden for sit farvel. Langeland har været i centrum for en række skandalehistorier i forbindelse med driften af asylcentre.
 
* Ikast-Brande: 64-årige Carsten Kissmeyer (V), borgmester siden 2007, stopper, men kun for at gå efter posten som regionsrådsformand i Region Midtjylland.
 
* Ringkøbing-Skjern: 65-årige Iver Enevoldsen har været borgmester siden 2010, men forlader nu posten. Han står dog som nummer otte på Venstres liste til kommunalvalget. Enevoldsen har også været borgmester i Holmsland Kommune. 
Ud over de syv borgmestre, der ikke ønsker at blive i jobbet, er der otte, der selv har forladt posten i løbet af valgperioden.
Det er Willy Eliasen (V), Egedal, Karin Søjberg Holst (S), Gladsaxe, Mette Touborg (SF), Lejre, Knud Larsen (V), Vordingborg, Steen Dahlstrøm (S), Middelfart, Anker Boye (S), Odense, Arne Sigtenbjerggaard (V), Vejle, og Søren Pape Poulsen (K), Viborg.
 
Om Middelfarts afgåede borgmester, Steen Dahlstrøm, kan det tilføjes, at han har stået i spidsen for kommunen siden 1986. Med 31 år som borgmester var han dermed den længst siddende i embedet herhjemme. 
Han trak sig på grund af stress, men meddelte i september, at han gerne vil fortsætte i en mere tilbagetrukken rolle. Dahlstrøm står som nummer 27 og sidst på Socialdemokratiets liste.
To borgmestre er døde i løbet af valgperioden: Ib Terp (S), Brøndby, og Laurids Rudebeck (V), Tønder.
 
Kilder: Lokale medier og Ritzau.
/ritzau/
Emneord: KV17, KV-tema, Tårnby Kommune, Henrik Zimino, Ærø, Jørgen Otto Jørgensen, Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup, Faaborg-Midtfyn, Christian Thygesen, Langeland Kommune, Bjarne Nielsen, Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer, Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, Willy Eliasen, Egedal Kommune, Karin Søjberg Holst, Gladsaxe Kommune, Mette Touborg, Lejre Kommune, Knud Larsen, Vordingborg Kommune, Steen Dahlstrøm, Middelfart Kommune, Anker Boye, Odense Kommune, Arne Sigtenbjerggaard, Vejle Kommune, Søren Pape Poulsen, Viborg Kommune, Ib Terp, Brøndby Kommune, Laurids Rudebeck, Tønder Kommune
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.08.19 Velfærd
  Lejres borgmester flytter sit kontor ud til borgerne

  Torsdag flytter Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Englerup for en dag. Det er første stop på en rundtur, der vil bringe borgmesteren til mange flere steder i Lejre Kommune.

 • 03.08.19 Velfærd
  Borgerservice-chefer og Lejre borgmester: Lad kommunerne inddrive ejendomsskat

  Med det nye system til boligbeskatning skal SKAT opkræve ejendomsskat. Men det er en dårlig idé, mener både Lejres borgmester og Borgerservice Danmark. For kommunerne er langt bedre end SKAT til at få pengene ind.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 04.02.19 Politik
  Tallerkentræf - til middag med Lejres politikere

  Kommunalbestyrelsen inviterer alle i Lejre Kommune til uformelle middage. Her er ingen dagsorden, men god mulighed for at lære politikerne lidt bedre at kende og få en god snak.

 • 21.11.18 Ledelse
  Lejre slanker direktionen

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.