Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2 mærker står for 82 procent: Disse telefoner går danskerne rundt med i lommen

Tech

18/04/2024 12:51

J. Bøgen

Undersøgelsen viser også, at næsten halvdelen af alle reparationer skyldes den samme type problem

Samsung, Apple, Sony, Huawei, Google, LG, OnePlus.

Der er rigeligt at vælge imellem, når vi skal have en ny telefon - særligt når man tænker på, hvor mange forskellige modeller de enkelte mærker har på markedet.

Men hvad er egentlig de mest populære mærker i Danmark, når det handler om telefoner?

Det har forbrugerrådet Tænk undersøgt!

En klar vinder

I en undersøgelse fra 2023 spurgte forbrugerrådet 3900 danskere om disses telefonvaner, og resultaterne viser, at der går klart flere Apple-ejere rundt ude i Danmark end alle andre mærker.

Faktisk svarede hele 53 procent af de adspurgte, at deres telefon var fra netop Apple.

På en klar andenplads, men stadig langt efter vinderen, finder vi Samsung, som 29 procent svarede, de gik rundt med.

Længere nede ad listen bliver feltet mere tæt. OnePlus og Huawei tegner sig således for hver fem procent af de danske telefoner, og de resterende otte procent af os render rundt med telefoner fra andre mærker som Sony, Motorola, Nokia, LG osv.

Derfor skal de repareres

Smartphones er en vidunderlig ting i den forstand, at de har givet os ufattelige muligheder for alt fra at holde kontakt til omverden, læse nyheder, se videoer af katte og for den sags skyld spille avancerede spil med vild grafik.

Men med smartphonens komme er der også dukket andre problemer op, og det viser sig også i statistikkerne over, hvorfor vores telefoner skal repareres.

I undersøgelsen fra forbrugerrådet Tænk svarer 47 procent, at det var en ødelagt skærm, der var årsagen til, at deres telefon skulle til reparation, og for 20 procent var årsagen, at batteriet ikke holdt nok strøm.

Den resterende tredjedel af fejlene fordeler sig på problemer som fejl på skærmen, problemer med kameraet, at telefonen ikke vil tænde og lignende.

Du kan læse hele forbrugerrådets undersøgelse lige her.

Mest Læste

Annonce