Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3 passwordfejl du skal undgå - kan koste dig tusindvis af kroner

Tech

03/12/2023 09:53

J. Bøgen

Det kan blive dyrt, hvis du bliver hacket.

Svindlere ønsker at få adgang til dine adgangskoder for deres pengestjælende taktik - det er vigtigt at være på vagt over for måder, de kan få adgang til det.

Det skriver The Sun

Der er tre fejl, som måske er gået forbi dit sind, men som er direkte måder, hvorpå en svindler kan få fat i din adgangskode.

De tre adgangskodefejl blev delt af cybersikkerheds- og antivirusudbyderen Kaspersky som fortæller om, hvordan man gemmer adgangskoder sikkert.

"Browser-lagrede adgangskoder sparer dig for at skulle indtaste dem igen hver gang, hvilket er en reel tidsbesparelse. Men hvor sikkert er det?” sagde Kaspersky.

Hackers hovedhensigt er at forsøge at få adgang til pengetyveri eller svindelformål.

Her er en oversigt over de tre adgangskodefejl, der kan føre dig ind i en dårlig situation, ifølge Kaspersky.

Gemte adgangskoder

At gemme din adgangskode på en hjemmeside kan spare dig for lidt tid og tankegang, men sikkerhedsmæssigt kan det koste dig.

En gemt adgangskode kan give en kriminel direkte adgang til dine konti.

En hacker kan også dekryptere eller bruge et Python-script til at få adgang til din gemte adgangskode. Det anbefales ikke at gemme dine adgangskoder for den bedste beskyttelse.

Fysisk adgang til computer

Du vil være forsigtig med, hvem du lader have fysisk adgang til din computer.

Hvis nogen har fysisk adgang til din computer, er det muligt, at de vil have adgang til tonsvis af dine personlige oplysninger og alle forskellige adgangskoder.

Historien på din computer kan også vise en svindler præcis, hvor han skal gå hen for at logge ind og få adgang til dine oplysninger.

Browser synkronisering

Synkronisering af dine browsere for at forbinde alle dine adgangskoder fra telefonen, computeren, iPaden osv. kan virke som en uskyldig proces for at holde alle dine oplysninger sammen, men det kan faktisk give en hacker adgang til det, fordi der nu er flere maskiner, hvor de kan få fat informationen.

Mest Læste

Annonce