Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Brandmand give 3 grunde til, at du skal stoppe med at lade telefonen op her, imens du sover

Tech

27/03/2024 13:05

J. Bøgen

Lægger du den til opladning, når du lægger hovedet på puden?

På dette tidspunkt er det næsten lige så naturligt at lade din telefon op om natten som at børste tænder. Ja, der er nogle mennesker derude, der overholder "ingen skærmtid i to timer før vi går i seng", men de fleste af os tjekker stadig Twitter eller Instagram indtil det øjeblik, vi lukker øjnene.

Det skriver Ladbible.

Vi sætter den så i stikkontakten ved vores seng og vågner næste dag for at gøre det hele igen.

3 gode grunde

En brandmand har dog opfordret folk til at bryde vanen med det samme, da han siger, at det kan være forskellen på liv og død.

I et indlæg til TikTok sagde en brandmand fra Kent Fire Rescue:

"Vi får mange spørgsmål her hos Kent Fire Rescue om, hvorfor du ikke bør oplade telefoner natten over. Så her er grundene. Nummer et: du kan ikke lugte noget, når du sover, så hvis det begynder at brænde, vækker ilden dig ikke. "Nummer to: det tager kun tre vejrtrækninger, at slå dig bevidstløs," 

Han fortsætter: 

"Nummer tre: Mange mennesker har billige eller defekte telefonopladere, eller endda opladere har været kendt for at starte brande. Hvis du er i stand til det, råder vi dig til at oplade din telefon, når du er der og vågen. Fra et brandvæsensynspunkt er det meget mere sikkert."'

Der er altså hele tre grunde til at det er en dårlig idé at oplade telefonen. 

Kan ikke håndhæve det

Mens der var masser af mennesker i kommentarerne, der forstod, hvor betjenten kom fra, men det var ikke alle der tog det så alvorligt.

Nogle kommenterede endda, at de aldrig havde haft problemer med deres oplader, og de bruger den hver nat.

Som svar på en af ​​kommentarerne skrev Kent:

"Vi vil råde dig til ikke at gøre det, men vi kan ikke håndhæve noget. Alt, hvad vi kan gøre, er at dele råd baseret på virkelige hændelser. Vi håber altid, at du aldrig får brug for os ."

Bakkes op af brændvæsen

Hvis du dog stadig er i tvivl, kan du eventuelt tage et kig på de officielle råd, der tilbydes af London Fire Brigade.

På deres hjemmeside siger LFB, at det er vigtigt, at folk passer på, når de bruger elektrisk udstyr. Der står:

"Lithium-ion-batterier eller li-ion-batterier (nogle gange kaldet LIB'er) er de lette, genopladelige batterier, der driver vores telefoner, bærbare computere og kameraer. De findes i mange elektriske enheder fra scootere til e-cigaretter, og bruges sikkert af millioner af mennesker hver dag. Batterier kan udgøre en brandrisiko, når de er overopladede, kortsluttede, nedsænket i vand, eller hvis de er beskadigede. Det er virkelig vigtigt også at oplade dem sikkert."

De fortsætter med at advare folk om vigtigheden af ​​aldrig at gå i seng, mens en enhed er på opladning, altid at købe mærkeopladere og batterier og ikke opbevare dem ved høje temperaturer eller tildække dem.

Mest Læste

Annonce