Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bruger du Netflix? Så bør du læse denne advarsel

Tech

07/04/2024 08:19

J. Bøgen

Vær meget opmærksom!

De fleste danskere har adgang til en enkelt streamingtjeneste eller to, men hvis du er en af dem, som bruger streamingtjenesten Netflix, så bør du spidse øre.

Selvom der ikke er noget galt med selve streamingtjenesten, så kan dine oplysninger være i fare.

Dette skyldes, at der er en svindelbesked i omløb i Netflix' navn, som forsøger at lokke uskyldige kunder hos streamingtjenesten ind på et tilsendt link.

Stavefejl

I beskeden skriver svindlerne, at din automatiske fornyelse af dit abonnement mislykkedes, og at man blot skal klikke på linket, hvis man ønsker at beholde det.

Men det må du under ingen omstændigheder gøre.

Hvis du følger linket bliver du med al sandsynlighed ført ind på en side, hvor du kan indtaste dine oplysninger, som svindlerne dermed får adgang til.

Hvis du nogensinde modtager denne sms - eller en der minder om - så husk, at du ikke skal handle med det samme. Undersøg altid sagen nærmere og kontakt den pågældende virksomhed gennem deres officielle kanaler, hvis du er i tvivl.

Advarslen, som er udsendt via den populære app, Mit digitale selvforsvar, kan læses her:

"Pas på falske sms'er fra Netflix. I beskeden står der, at du skal opdatere dine oplysninger via et link, eftersom den automatiske fornyelse af dit abonnement mislykkedes.

Du skal ikke klikke på linket, men blot slette sms'en."

Herunder kan du se et eksempel på svindelbeskeden, der er i omløb. Læg mærke til, at det engelske ord "subscribtion" (tilmelding) er stavet forkert i linket, hvilket er en tydelig indikator for, at der er noget galt.

Screenshot: Mit Digitale Selvforsvar

Mest Læste

Annonce