Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Er du også træt af spamopkald? Skjult funktion på iPhone holder dem væk

Tech

16/01/2024 08:20

J. Bøgen

Ja, der findes faktisk en indstilling til at forhindre det!

Fra irriterende telefonsælgere til risikable telefonsvindel, vi har sandsynligvis alle modtaget vores rimelige andel af uønskede opkald i vores tid.

Og da uopfordrede telefonopkald ser ud til at blive mere og mere almindelige (og lad os se det i øjnene, stadig mere irriterende), kan dette smarte trick, som du finder i dine indstillinger, være et rigtig godt bud.

Det er værd at bemærke, før vi starter, at denne iOS-funktion annullerer opkald fra alle ukendte numre. Så du skal huske på, at med denne indstilling aktiveret, vil ethvert nummer, der ikke er på din kontaktliste, blive afvist, selvom det har et opkalds-id.

I stedet vil ukendte opkaldere blive sendt til voicemail og vist på din seneste liste. Så hvis et familiemedlem med et nyt telefonnummer skal kontakte dig, kan du stadig finde deres oplysninger, hvis du har brug for det.

Smart funktion tillader nogle opkald

iPhone-brugere vil også sætte pris på, at funktionen nogle gange tillader ukendte opkaldere, hvis deres nummer er knyttet til et nyligt udgående opkald, eller hvis det er et nummer fra en e-mail eller tekstbesked fundet af Siri Suggestions.

Igen kan dette være nyttigt, hvis en du holder af eller en du kender, virkelig prøver at nå dig frem for en vedholdende salgsforhandler, du helst ikke vil høre fra.

Med denne lille advarsel i tankerne, hvis du er træt af de mystiske "Ukendt nummer"-opkald, der dukker op på din iPhone, skal du følge disse tre trin for at dæmpe spammerne.

Sådan blokerer du ukendte opkald på iPhone

1. Gå til Indstillinger > Telefon

Åbn Indstillinger, og tryk på Telefon.

2. Tryk på Ignorér opkald fra ukendte

Rul ned og tryk på Ignorér opkald fra ukendte.

3. Hos nogle mobilselskaber: Slå Ignorer reklameopkald til

Nogle mobilselskaber har en liste over numre, som er identificeret som potentiel spam eller svindel. Hvis dit mobilselskab har denne funktion, vil den også dukke op under Telefon-afsnittet under Indstillinger.

Og det er alt, du skal gøre - så nu ved du, hvordan du dæmper spammerne på din iPhone.

Skulle du nogensinde ønske at vende dette af en eller anden grund, kan du altid gå tilbage og justere dine indstillinger.

Kilde: Tom's Guide

Mest Læste

Annonce