Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Find midten og ekspertens 4 andre tips til at få hurtigere internet derhjemme

Tech

06/02/2024 08:56

J. Bøgen

Det handler (næsten) kun om placering!

Internet er næsten blev en uundværlig del af det at være menneske i den vestlige verden.

Derfor er der heller ikke noget at sige til, at så godt som alle danske husstande har deres egen internetforbindelse - de fleste med den velkendte plastikboks, der står og blinker et sted i hjemmet og sender et trådløst signal ud til alle enheder i nærheden.

Men får du faktisk den forbindelse, du betaler for? Det er nemlig overvejende sandsynligt, at du, uden at vide det, ødelægger tingene for dig selv, så du dermed får en langt ringere forbindelse, end du faktisk kaster penge efter.

Her er fem tips til, hvordan du får mest muligt ud af det bredbånd, du betaler for, ifølge en teknisk ekspert.

Find midten

For det første skal du sørge for, at din hovedrouter er i midten af ​​huset, eller i midten af, hvor du vil have Wi-Fi, siger teknikeren Steve DOES, som har 152.000 abonnenter på YouTube.

"Hvis du har en enkelt router, vil du gerne have den til den mest centrale del af dit hus. De udsender et signal, der vil være kugleformet, så vi får signalet til at ryge ud i alle retninger, og vi vil gerne være så tæt på midten som muligt."

Få styr på boostere

Hvis du har plug-in Wi-Fi boostere, bør du være strategisk med din placering af dem i hjemmet.

Wi-Fi-boosterne skal oprette forbindelse til hovedrouteren for at få deres styrke.

Så du vil gerne sprede forbindelsen over hele hjemmet ved at placere dem på steder med svagere internet, så længe de ikke er for langt væk fra hovedrouteren.

En til venstre og en til højre for routeren og omkring 10 til 15 meter fra hinanden er ideelt, siger Steve.

Find døde zoner

For det tredje, hvis du har Wi-Fi boostere (som du kan få gratis med nogle bredbåndspakker), skal du undgå at placere dem i døde zoner, hvor signalet fra hovedrouteren ikke når frem.

"Du vil ikke have dem langt ude i forhold til hinanden," forklarer Steve. "Du vil stadig have dem semi-tæt på hinanden, fordi jo længere de kommer fra hinanden, jo lavere vil signalstyrken være."

Du skal måske flytte møblerne

Det fjerde tip er at tjekke, hvordan vægge eller store møbler påvirker signalets mulighed for at rejse gennem luften.

"Som standard tror du måske, at du vil fordele boosterne så langt ud som muligt, men husk, at disse forbinder til hinanden trådløst, så vi ønsker at have dem i en tættere cirkel og ikke spredt så meget ud," forklarer Steve.

For at se, om din placering er rigtig, skal du kontrollere, at hastigheden på dit internet er det niveau, du betaler for fra din bredbåndsudbyder.

Dette kan ofte gøres via en app, som din bredbåndsudbyder tilbyder.

"Hvis du betaler for en 100 megabit, så sørg for, at du får 100 megabit," siger han.

Er routeren blevet for gammel?

Hvis ingen af de ovenstående tips virker, og du ikke har fået en ny router fra din udbyder i et stykke tid, er det femte og sidste tip at ringe til dem for at se, om din router skal skiftes ud med en nyere model.

Kilde: The Sun

Mest Læste

Annonce