Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Google med kraftig advarsel: Gælder Android- og iPhone-brugere

Tech

19/02/2024 12:04

J. Bøgen

Du gør klogt i at være opmærksom!

Der er efterhånden ikke dem, der ikke kender ChatGPT, Midjourney og Gemini.

AI (kunstig intelligens) begynder langsomt at overtage verden hvad angår teknologi, men det er ikke helt ufarligt.

I takt med, at den kunstige intelligens bliver klogere og bedre bliver det stadig sværere for os almindelige mennesker at gennemskue, hvornår noget er ægte eller opdigtet - for slet ikke at tale om den klassiske science fiction-trussel om, at kunstig intelligens en dag vil overtage verden.

Men allerede nu er der også nogle ting, du skal være opmærksom på. Du kan nemlig, uden at være klar over det, være med til at hjælpe techgiganterne med at træne deres kunstige intelligens.

Det er måske ikke så slemt, men hvis du ikke er klar over det, risikerer du faktisk at dele vigtige og personfølsomme oplysninger om dig selv - oplysninger, der ikke bør havne i cyberspace, hvor du ikke har kontrol over, hvem der får adgang til dem.

Derfor har Google, som står bag chatrobotten Gemini, valgt at advare dem, der har en iPhone eller en Android-telefon.

Sådan skriver mediet Want.

Google advarer iPhone- og Android-brugere

Når det kommer til tjenester som WhatsApp, TikTok og Snapchat, ser det ud til, at iPhone- og Android-brugere generelt er mere bekymrede over, hvilke data disse apps indsamler.

Når vi skriver med AI-chatbots, kan samtalerne ligne noget, som faktisk kunne være med en anden person. Det gør angiveligt, at vi bliver minder forsigtige med, hvad vi deler - og det kan være farligt.

Ifølge Google er det endda en fare for iPhone- og Android-brugere. De har derfor valgt at udsende en advarsel, som praktisk talt gælder alle:

"Del ikke følsomme oplysninger eller data, som du ikke ønsker at få delt med offentligheden. Google indsamler samtaler i Gemini-apps, produktoplysninger, din placering og feedback", skriver de ærligt om deres egen AI.

I modsætning til selve søgemaskinen bruges dataene i disse Gemini-apps ikke til at vise dig personlige reklamer. Hvis dette ændres, kommer Google til at oplyse dig om det.

Der er i øjeblikket tre forskellige varianter af Gemini:

  • Gemini Ultra

  • Gemini Pro

  • Gemini Nano

Mest Læste

Annonce