Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Har du en af disse iPhones? Så har Apple lige givet dig en livreddende ekstra service

Tech

16/11/2023 07:25

J. Bøgen

Og ja, det er reelt en tjeneste, der kan redde dit liv!

Apple tilbyder en livreddende gratis opgradering i lidt længere tid.

Den amerikanske teknologigigant har bekræftet, at iPhone 14- og iPhone 15-brugere vil få et ekstra års gratis Emergency SOS via satellitadgang, som lader dem sende beskeder om hjælp, når der ikke er noget mobilsignal.

Denne teknologi blev først annonceret i slutningen af ​​sidste år med ejere af de nyere iPhones i stand til at pege deres enheder mod himlen, lokalisere en satellit og ping beskeder til nødtjenesterne.

Det skriver Mirror.

Smider et år ekstra i puljen

Apple bekræftede oprindeligt, at de ville tilbyde to års gratis adgang til denne vitale tjeneste, men det er nu blevet boostet med yderligere 12 måneder.

"Nød-SOS via satellit har hjulpet med at redde liv rundt om i verden. Fra en mand, der blev reddet efter hans bil styrtdykkede over en 400 fods klippe i Los Angeles, til fortabte vandrere fundet i Apenninerne i Italien, hører vi fortsat historier om, at vores kunder er i stand til at komme i kontakt med nødhjælpspersonale, når de ellers ville har ikke været i stand til det,” sagde Kaiann Drance, Apples vicepræsident for Worldwide iPhone Product Marketing. "Vi er så glade for, at iPhone 14- og iPhone 15-brugere kan drage fordel af denne banebrydende service i to år mere gratis."

Selvom der nu er noget ekstra gratis adgang til denne funktion, er der stadig ingen ord om, hvor meget Apple vil opkræve, når bonusperioden slutter.

Sådan virker det

Når din iPhone 14 eller iPhone 15 mister sin sædvanlige 4G- eller 5G-mobilforbindelse, vil du øjeblikkeligt se et satellitsymbol vises øverst på skærmen.

Skulle du så pludselig få brug for hjælp, vil muligheden for at sende en nødsms via satellit poppe op på skærmen.

Det er så et spørgsmål om at finde en satellit, som, i betragtning af at de er miles over jorden, er bemærkelsesværdig let.

Apple har gjort det nemt at finde dem. Ret iPhone mod himlen, og du får et radar-lignende ikon på skærmen, der hjælper med at udpege en værdifuld placering.

Det er lidt ligesom et sjovt spil, da du skal få satellitikonet til at sidde inden for en lysende grøn trekant på skærmen.

Når det er linket, dukker et kort spørgeskema op med nogle vitale spørgsmål - såsom hvad der er galt, og hvis nogen er skadet - dukker op på skærmen.

Dette overføres øjeblikkeligt til et team af specialister, der kan indsamle detaljer, herunder placering, medicinske data, højde og endda hvor meget strøm der er tilbage i iPhone. Disse data videregives derefter til de korrekte beredskabstjenester.

Efter den første besked er sendt, kan du fortsætte med at sende opdateringer via yderligere satellittekster.

Vi har på redaktionen ikke haft mulighed for at teste, om danske ejere af disse iPhone-modeller har adgang til systemet, men ud fra Apples melding lyder det til, at det er alle ejere af netop disse modeller på verdensplan.

Mest Læste

Annonce