Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny funktion på din GPS: Nu bliver det endnu nemmere at finde rundt

Tech

25/03/2024 10:15

Kathrine Frich

Har du før gået forgæves rundt og ledt efter en indgang? Det er fortid nu

At finde rundt bliver meget nemmere takket være en kommende Google Maps-ændring.

Det skriver The Sun

En betydningsfuld funktion

Brugere har set en lille, men potentielt betydningsfuld ny funktion, der kommer til den populære app, der bruges af millioner.

Mange af os er ikke kun afhængige af Google Maps for at komme fra A til B, men også for at finde nærliggende butikker, restauranter og vartegn.

Et særligt problem, du kan støde på, når du forsøger at nå disse steder, er at finde den rigtige indgang, især med større steder. Men det problem kan være fortid ifølge lækkede skærmbilleder. Smartphonenørder fandt funktionen gemt væk i en testversion af appen.

Ind og udgange

I testversionen vises to helt nye ikoner, der tydeligt angiver en bygnings ind- og udgangspunkter.

Tilsyneladende vises de nyttige symboler kun, når du har valgt et sted på kortet og zoomet tilstrækkeligt ind.

Android Police, der afslørede funktionen, siger, at den fungerede på steder som hoteller, supermarkeder og lægekontorer i New York City, Las Vegas, San Francisco og den tyske hovedstad Berlin - men kun i "nogle" bygninger, hvilket tyder på, at Google stadig er arbejder på muligheden.

I gang med forfinelse

De hævder også, at nogle indgangsikoner ikke var på det rigtige sted. Så det er helt klart tidlige dage, men på et tidspunkt, hvor Google har forfinet ideen, kan de nye markører spare folk for en masse tid på at lede efter den rigtige vej ind i en bygning.

"Dette vil være så praktisk i større byer," skrev en bruger på Reddit.

"Jeg har haft det i et par dage nu, og det er en lille funktion, der ikke virker af meget, men den er yderst hjælpsom," skrev en anden.

En tredje tilføjede: "Slet ikke overrasket, da Google Maps har spurgt, om du var i stand til at finde indgangen i årevis nu."

Det er ikke klart, hvornår - eller faktisk om - Google planlægger at gøre funktionen officiel.

Mest Læste

Annonce