Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Opdatering på vej: Store ændringer til MobilePay i sigte

Tech

10/01/2024 08:46

J. Bøgen

Der er særligt tre tiltag, som vil kunne mærkes.

Vipps Mobilepay, som står bag netop Mobilepay-appen, er på vej med en større sikkerhedsopdatering, og det bringer flere markante ændringer med sig til appen.

Først og fremmest bliver det for eksempel muligt fremover at blokere andre brugere på Mobilepay, som man ikke længere ønsker at være i kontakt med.

Tanken bag muligheden for at blokere andre Mobilepay-brugere er, at det skal forhindre stalking og trusler, som brugere af appen nogle gange udsættes for.

"Den vil gøre det muligt straks at lukke ned for stalking og trusler, som uønsket fremkommer gennem kommentarer til betalinger i appen," lyder det fra selskabet.

Slut med alias

Dansk landechef for selskabet, Anette Bøje, fortæller til TV 2, at blokeringen af andre brugere kun er et af i alt tre nye tiltag, som skal gøre det mere sikkert at bruge appen.

Et andet tiltag er, at man fremover ikke vil kunne bruge et alias. Det vil altså sige, at det er dit fulde, juridiske navn, der vil fremgå af eventuelle overførsler.

Netop det tiltag skal være med til at forhindre svindel, for kriminelle gemmer sig bag falske navne - en tendens, der over årene er blevet markant mere udbredt på den populære betalingsapp, særligt i forbindelse med private handler af varer på nettet.

Kun én enhed

Den sidste ændring er, at man fremover kun vil kunne være aktiv med sin Mobilepay-bruger på én enhed ad gangen.

Man skal desuden bruge MitID og indtaste en sms-kode, når man logger på en ny enhed.

Det skal forhindre, at fremmede får adgang til din Mobilepay-profil og på den måde kan misbruge din profil til for eksempel at overføre penge til sig selv.

Sikkerhedsopdateringen bliver først rullet ud til marts, men det er et juridisk krav at informere om større ændringer i betingelserne for brugen af appen mindst to måneder før en ny version bliver frigivet. Derfor kommet selskabet altså med informationen nu.

Mest Læste

Annonce