Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sådan forstørrer du teksten på mobil, tablet og computer

Tech

09/11/2023 14:15

J. Bøgen

Det kan være nyttigt at vide, når synet begynder at svigte.

Det er svært at komme uden om alle mulige teknologiske dimser og ting, hvis man vil være en del af det moderne samfund.

Tænk bare på, hvordan man skal bruge MitID til stort set alt, der har med offentlige selvbetjeningsløsninger at gøre - og endda også for at tjekke sin netbank.

Men i takt med, at alderen stiger, bliver synet forværret. Faktisk vurderes det, at seniorer over 65 år i gennemsnit har 29 procent dårligere syn end gennemsnittet. Det kan hurtigt gøre det til en udfordring at skulle læse digitale tal og bogstaver på en, ofte ret lille, skærm.

Men du kan faktisk forstørre teksten på din telefon, tablet og computer - og du behøver ikke zoome ind på skærmen for at gøre det.

Sådan gør du på smartphone og tablet

Hvordan du forstørrer teksten på din telefon eller tablet kommer an på, hvilken model du har.

Uanset hvad har du to muligheder for, hvordan du finder frem til det, så lad os starte med iPhone og iPad:

  • Gå ind under Indstillinger. Her finder du så punktet Webtilgængelighed. Tryk dernæst på Skærm og tekststørrelse. Her får du så muligheden for at vælge Større tekst.

  • Du kan også bruge telefonens søgefunktion til at finde det hurtigere. Her skal du blot indtaste 'Større tekst', og så dukker muligheden op.

Hvis du i stedet har en Android-enhed, for eksempel fra Samsung, skal du gøre således:

  • Gå ind under Indstillinger og vælg Skærm. Allerede her får du så mulighed for at trykke på Skriftstørrelse.

  • På Android har du også muligheden for at bruge søgefunktionen. Igen skal du bare skrive 'Større tekst' for at finde frem til indstillingen.

Sådan gør du på computeren

En computer har som regel en noget større skærm end en telefon og en tablet, men da man også sidder længere fra skærmen, kan det stadig være en udfordring at læse de små bogstaver og tal.

Hvis du har en Windows-computer, skal du ganske enkelt holde CTRL-knappen nede og trykke på +, altså plus-knappen. Når du gør det, vil du se, at skriftstørrelsen (og visningen) bliver større.

Hvis du er kommet til at få teksten til at blive lige en tand for stor, kan du holde CTRL nede og trykke på - (minus-knappen) i stedet for at gå et trin tilbage.

Hvis du sidder med et Apple-produkt, for eksempel en iMac eller en Macbook, er det Alt-knappen, du skal holde nede, men det er stadig +-knappen, du skal trykke på for at gøre teksten større.

Kilde: Faglige Seniorer

Mest Læste

Annonce