Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sker i morgen: MobilePay advarer inden stor opdatering

Tech

11/03/2024 08:57

J. Bøgen

Med 4,5 millioner danske brugere er det ca. 3 af 4 danskere, der bliver påvirket!

MobilePay har eftersigende godt 4,5 millioner danske brugere.

Det betyder, at det gælder om at spidse ører, når der kommer en opdatering til appen, for det er altså ca. 3 af 4 danskere, der bliver påvirket af ændringer.

Og det er netop hvad der sker i denne uge. Tirsdag d. 12. marts vil hele MobilePay-appen nemlig blive udsat for en større overhaling med et nyt design og en ny navigation, men i forbindelse med opdateringen kommer MobilePay med en advarsel:

Du får nemlig den nye version ved ganske enkelt at opdatere appen. Du får IKKE besked via sms, mail eller anden kanal.

Svindlerne fisker

I appen "Mit Digital Selvforsvar" advares der nemlig om, at svindlere og kriminelle kan finde på at bruge lanceringen af opdateringen til at narre intetanende brugere, der bare gerne vil have den seneste version af MobilePay.

Beskeden lyder:

"Mange danskere bruger MobilePay til at ordne betalinger og på tirsdag d. 12. marts kommer der en større opdatering. Derfor er det en god ide at være ekstra opmærksom i den kommende tid.

Vi har tidligere set, hvordan svindlere forsøger at udnytte situationer som denne til at franarre folk penge og personlige oplysninger.

Har du slået automatiske opdateringer til på din telefon eller tablet, vil du modtage opdateringen automatisk. Ellers skal du åbne appen, der vil sende dig til enten App Store eller Google Play Store, hvor du kan hente opdateringen.

Opdateringen kommer ikke i mail, sms eller nogen anden kanal. Modtager du f.eks. sms'er eller mails der ser ud til at komme fra MobilePay, der forsøger at få dig til at klikke på links for at opdatere, er der med andre ord tale om svindel.

Er du i tvivl kan du altid henvende dig til MobilePays support."

Det skal du gøre

Hvis du har automatisk opdatering slået til på din telefon, skal du ikke foretage dig noget. Så bliver MobilePay opdateret helt af sig selv.

Hvis du IKKE har automatiske opdateringer slået til, skal du gå ind i Google Play eller App Store og søge efter MobilePay-appen.

Her vil du så få muligheden for at opdatere til den nyeste version.

Mest Læste

Annonce