Thorning tror på Vilhelmsen trods nye optagelser

Nye optagelser fra DR rejser tvivl om Vilhelmsen forklaring i sag om millionfejl. Thorning tror på Vilhelmsen.

Statsministeren tror på, at socialminister Annette Vilhelmsen (SF) har fremlagt de rigtige oplysninger i sagen om millionstøtten til Lisbeth Zornig Andersens projekt "Stemmer på Kanten."

Det på trods af, at DR-optagelser, der ikke tidligere har været offentliggjort, ifølge to eksperter sår tvivl om socialminister Annette Vilhelmsens (SF) redegørelse til Folketinget.

Annette Vilhelmsen har tidligere forklaret Folketinget, at hun først traf beslutningen om at give millionstøtten til Huset Zornig den 19. september, men DR's optagelser er fra et møde mellem socialministeren og Lisbeth Zornig Andersen dagen før.

På vej ind til mødet med Annette Vilhelmsen i Socialministeriet den 18. september, sagde Zornig:

- Næste punkt på kampagnekalenderen, det er et møde med Annette Vilhelmsen, som lige har givet os en million til kampagnen. Og nu skal jeg op og fortælle hende, hvad vi har tænkt os at bruge den til.

- Faktum er, at vi har fået en million, men at vi selvfølgelig også søger den, som man skal med den slags tilskudsmidler, sagde Lisbeth Zornig.

Ifølge juraprofessor Jens Elo Rytter fra Københavns Universitet må man ud fra optagelserne konkludere, at en af parterne lyver.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fastslår dog, at hun har tillid til, at det Annette Vilhelmsen har fremlagt for Folketinget - og dermed for statsministeren er det rigtige:

- Det har jeg helt sikkert. Og jeg oplever, at det her er en sag, hvor der er stillet rigtig mange spørgsmål, og hvor der er kommet rigtig mange svar.

- Socialministeren har været i samråd om sagen, og det skal hun igen i dag. Og der er en advokatundersøgelse, som skal i gang, så jeg synes efterhånden, at det her er en sag, der er ganske godt belyst, siger Helle Thorning-Schmidt.

Udtalelserne faldt på et pressemøde i Aalborg kort før Annette Vilhelmsen torsdag er i samråd om den uddelte million til projektet Stemmer på kanten.

Annette Vilhelmsen har set optagelserne, men hun har ikke ønsket at lade sig interviewe. I stedet har hun sendt en skriftlige kommentar, hvor hun fastholder, at de nye optagelser ikke ændre på det, hun har forklaret Folketinget.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt har Annette Vilhelmsen allerede taget et politisk ansvar, fordi hun har fået en næse for sagen.

/ritzau/

 

Emneord: Zornig-sagen, Annette Vilhelmsen, Helle Thorning-Schmidt, Stemmer på Kanten, Socialministeriet, Jens Elo Rytter, Millionpulje
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.06.17 Velfærd
  Så er Serviceloven moderniseret

  Folketinget har vedtaget ændringer i serviceloven og børne- og socialminister Mai Mercado er godt tilfreds med resultatet.

 • 11.08.16 Velfærd
  LOS: Kommunerne skal styrke visitationen af anbragte børn

  Kommunerne skal blive bedre til at visitere anbragte børn til de rigtige tilbud. Det mener direktør i LOS Michael Graatang. Opfordringen kommer efter Statsrevisorernes kritik af kommunernes indsats for de anbragte børn.

 • 20.06.16 Velfærd
  Socialpolitisk Redegørelse: Viden og effekt skal forbedres

  Socialpolitisk Redegørelse peger på en række konkrete videnshuller i den sociale indsats. Bredt over hele socialområdet gør indsatsen ofte ikke en tilstrækkelig stor forskel for den enkelte. Læs redegørelsen her.

 • 18.04.16 Politik
  Karen Ellemann: Der er noget at arbejde med for tilsynene

  "Den stikprøveundersøgelse, Socialstyrelsen nu har lavet, viser, at der er behov for at løfte kvaliteten, når socialtilsynene skriver afgørelser om godkendelser og påbud til landets sociale tilbud," siger Social- og Indenrigsministeren i en reaktion på undersøgelsen af Socialtilsynene.

 • 11.12.15 Velfærd
  Barnets Reform: Afsluttende evaluering af lovændringer

  Antallet af underretninger om børn, der mistrives, er steget markant de seneste år, og fagpersoner oplever, at problemerne opspores tidligere. Det viser den afsluttende evaluering af de lovændringer, som trådte i kraft med Barnets Reform. Men der er også udfordringer med implementeringen af især § 49a.