"Strandbeskyttelseslinje, landzone og kystnærhedszone lægger i dag mange begrænsninger på, hvad der kan lade sig gøre på landet og langs kysterne," siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Thornings vækstpakke får blandet modtagelse på landet

Politik

05/05/2015 10:46

Mikkel Sarka

Landdistrikter vil se mere af selve indholdet i regeringens varslede vækstpakke til udkanterne, før de jubler

Det er positivt, at regeringen forholder sig til, at flere steder i Danmark kan bidrage til vækstlagkagen. 

Sådan lyder reaktionen fra Landdistrikternes Fællesråd, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt i Berlingske varsler en buket på 50 vækstinitiativer til gavn for yderområderne.

- Det er glædeligt, at regeringen ser på udviklingen af hele landet og ikke bare de store bysamfund som et væsentligt tema, også i en valgkamp, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

- Så jeg er optimist, men også realist. For vi vil gerne vide mere om, hvad pakken reelt indeholder, og hvad der er nyt, siger Damsgaard, der ligeledes er medlem af kommunalbestyrelsen i Lemvig for Venstre.

Han mener, at statsministeren lidt nedtoner forslaget, når hun siger det ikke tåler sammenligning med tidligere vækstpakker.

- Ikke mindst når hun kaldet udspillet "en blandet landhandel". Jeg bliver bekymret, når dem, der skal ud og sælge et oplæg, ikke engang har givet det et navn. 

- Så jeg vil godt se mere indhold, før jeg springer op i den positive vogn, siger han til Ritzau.

En af de konkrete ting, statsministeren omtaler, er såkaldte fleksboliger, hvor man uden bopælspligt kan købe huse på landet, hvilket skal gøre det lettere at sælge tomme huse.

- Men det har vi jo allerede hørt om for nylig, siger Steffen Damgaard.

Til gengæld er han glad for, at statsministeren taler om lempelser af planloven.

- Strandbeskyttelseslinje, landzone og kystnærhedszone lægger i dag mange begrænsninger på, hvad der kan lade sig gøre på landet og langs kysterne. 

- Det handler jo ikke om, som det nogen gange fremstilles i skræmmekampagner, at der skal bygges store hoteller på alle strande. 

- Det drejer sig om at lave intelligente lempelser på relevante steder, som kunne gøre det muligt for kommunerne at lave tiltag til gavn for kystturismen på måske bare en procent af kysten, siger han.

Mest Læste

Annonce