Tidligere DI-direktør Skov Christensen er død

Hans Skov Christensen er død efter længere tids sygdom. Det oplyser hans kone, Sys Rovsing.

Den tidligere direktør for Dansk Industri Hans Skov Christensen er død efter længere tids sygdom. Det oplyser DI i en pressemeddelelse.

Hans Skov Christensen døde torsdag 14. november i sit hjem efter længere tids sygdom. Det oplyser hans hustru, Sys Rovsing, til DI. Han blev 68 år.

Hans Skov Christensen var igennem 18 år direktør for Dansk Industri.

Hans Skov Christensen blev direktør, da Industriens Arbejdsgivere og Industrirådet i 1992 fusionerede og blev til Dansk Industri. Han var som direktør med til at bygge den nye organisation op.

Før han blev direktør her, var Hans Skov Christensen fra 1985 direktør for Dansk Arbejdsgiverforening.

Hans Skov Christensen meddelte i juni 2010, at han trak sig fra topposten. Det var lige før hans 65 års fødselsdag. Og 1. december samme år blev han afløst af Kasten Dybvad.

Sideløbende med sit job i DI bestred Hans Skov Christensen en lang række tillidsposter. Han var blandt andet formand for FIH Erhvervsbank og Banedanmark og næstformand i Industriens Pension.

Men der var også plads til andet end erhvervslivets topposter. Sideløbende havde han et betydeligt kirkeligt engagement, som blandt andet afspejlede sig i formandsposten for både Kristeligt Dagblad og Danske Sømands- og Udlandskirker, skriver DI.

Hans Skov Christensen var konservativ og var i sin ungdom blandt andet medlem af Det Konservative Folkepartis hovedbestyrelse og viceborgmester i Herlev.

Hans Skov Christensen efterlader sig sin kone Sys Rovsing, som han blev gift med i 2006.

Hans Skov Christensens familie ønsker ikke i dag at udtale sig yderligere til pressen. Tidspunktet for begravelsen vil blive oplyst senere, oplyser DI.

/ritzau/

 
Emneord: Hans Skov Christensen, Dansk Industri
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 06.04.16 Jacob Jensen
  Jeg prøver lige igen.

  Dødsannoncer.dk

 • 06.04.16 Jacob Jensen
  Nogen der ved om man kan se dødsannoncen?

  Jeg har prøvet at finde dødsannoncen på Skov Christensen, og kom i den forbindelse ind på denne side. Jeg har kigget på https://www.dodsannoncer.dk Men har ikke haft held med at finde den.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 29.11.16 Velfærd
  Markante stordriftsfordele ved Facility Management

  Der er stadig større efterspørgsel på Facility Management, hvor flere støttefunktioner integreres i én samlet løsning. Flere offentlige myndigheder har allerede haft en række erfaringer med Facility Manangement, og det har givet gode resultater.

 • 16.08.16 Velfærd
  Kortsigtede spareøvelser fylder for meget: Hvert tredie udbud afgøres alene på pris

  Ny analyse fra DI dokumenterer, at omkring hvert tredje udbud på tværs af de undersøgte brancher afgøres alene på baggrund af, hvilken leverandør der kan tilbyde den laveste pris. DI opfordrer stat, kommuner og regioner til at opprioritere kvalitet.