Tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune sigtet for mandatsvig

Anklagemyndigheden ved Midt og Vestjyllands Politi har nu sendt en sag mod en tidligere kommunaldirektør i Struer til retten i Holstebro.

En tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune er sigtet for mandatsvig ved uberettiget at have brugt et kommunalt kreditkort 174 gange. Forbruget er på 123.098 kroner i alt. Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om fængselsstraf. Desuden vil der på vegne af Struer Kommune blive nedlagt påstand om erstatning.
 
Den tidligere kommunaldirektør har efetr anklageskriftet »uberettiget« brugt et kommunalt kreditkort op til 174 gange. Politiet oplyser, at det i alt svarer til et beløb på 123.098 kr.
 
Til Ritzau fortæller advokaturchef Mette Møller, at det især drejer sig om kontanthævninger og brug på tankstationer.
 
Overfor Jyllands-Posten bekræfter den konstituerede kommunaldirektør, Jakob Bisgaard, at der er indgivet politianmeldelse på sagen.
 
Anklagemyndigheden går efter at få eksdirektøren idømt fængsel, og kommunen nedlægger påstand om erstatning. Sagen forventes at være en tilståelsessag.
 
 
Den sigtede opsagde sin stilling i august. Han begrundede det med, at han på grund af sygdom ikke længere kunne bestride sin stilling som kommunaldirektør.

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.