20 mio. kroner til ghettojobcentre

26/01/2011 14:27

Nick Allentoft

Flere beboere i ghettoområder skal have et arbejde og ikke leve afsondret fra samfundet på offentlig forsørgelse. Derfor åbner beskæftigelsesminister Inger Støjberg i dag for en pulje på 20 mio. kroner til jobcentre i ghettoområder. Puljen er en del af regeringens ghetto-strategi ”Ghettoen tilbage til samfundet”, og pengene kan søges af de 17 kommuner, der huser de 29 ghettoområder, der er udpeget i regeringens udspil.

- Vi ved, at arbejde er den bedste form for integration. Samtidig ved vi, at de parallelsamfund, som vi ser i ghettoområderne er en alvorlig trussel mod integrationen. Derfor vil vi hjælpe de kommuner med ghettoer, med at åbne jobcenterafdelinger direkte i ghettoerne. På den måde kan vi få den aktive indsats ind i ghettoen, så vi kan få ghettoen tilbage til samfundet, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

- Med jobcenterafdelinger i ghettoområderne kan vi bygge bro til beboerne i de udsatte boligområder, så beboerne nemmere kan få råd om job og uddannelse. For selvom udviklingen går i den rigtige retning i ghettoområderne, så skal vi have endnu flere i gang med et arbejde eller en uddannelse – ikke mindst de unge.

Sammen med socialministeren, justitsministeren, integrationsministeren og undervisningsministeren mødtes beskæftigelsesministeren i dag med borgmestrene fra landets kommuner med ghettoområder. På mødet, der var indkaldt af socialministeren, fik parterne mulighed for at drøfte, hvordan man kan samarbejde om at vende udviklingen i ghettoområderne ved hjælp af de redskaber, der indgår ghetto-strategien.
 

Mest Læste

Annonce