56 boligselskaber støtter op om klimasagen

01/9/11 12:59

Nick Allentoft

Over halvdelen af Gladsaxe Kommunes boligafdelinger er nu engagerede i klimasagen. 56 afdelingerne er tilmeldt kommunens klimanetværk, KlimaKlar. I 2010 etablerede Gladsaxe Kommune KlimaKlar for virksomheder. I starten af 2011 blev det så boligafdelingernes tur. KlimaKlar for boligselskaber har siden da arbejdet med at vejlede og formidle klimatiltag til de almen nyttige boligafdelinger. Det har vist sig at være så stor en succes, at over halvdelen af alle boligafdelingerne i kommunen i dag er tilmeldt netværket.

Gratis temamøder om klimatiltag

Medlemskab af KlimaKlar betyder, at bestyrelserne i de forskellige afdelinger kan deltage gratis i temamøder om for eksempel fjernvarme og regnvand. I løbet af oktober vil netværket også tilbyde konkret energivejledning, ligesom netværket også ser på elbiler og tilbud indenfor denne teknologi.

- Vi har tilmeldt samtlige af vores boligafdelinger i Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe (ABG), fortæller Jesper Loose Smith, der er direktør i Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe.

- Det kommunale klimanetværk falder godt i harmoni med vores ambitioner og mål på klimaområdet. Vi ser klimanetværket som et godt supplement til vores egen strategi og kan se, at vi ved hjælp af netværket kan påvirke vores bestyrelser til konkrete tiltag, der kan spare energi og sænke CO2-udledningen. For eksempel har vi meget fokus på fjernvarmeudbygningen og arbejder på at få vores boligafdelinger koblet på fjernvarmen, siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.