Anders Bjarklev afløser Lars Pallesen på DTU

29/06/2011 11:58

Nick Allentoft

Firmaets mand bliver ny rektor på DTU, når prorektor Anders Bjarklev afløser Lars Pallesen og bliver ny rektor på Danmarks Tekniske Universitet.

Det bliver firmaets mand, som fremover skal stå i spidsen for Danmarks Tekniske Universitet.
Bestyrelsen for Danmarks Tekniske Universitet har besluttet at ansætte den nuværende prorektor, professor, dr.techn. Anders Overgaard Bjarklev som ny rektor for DTU fra 1. november.
Han afløser Lars Pallesen, når dennes kontrakt udløber den 31. oktober i år.
Anders Bjarklev, der er født i 1961, har været prorektor siden 2010 og var inden da institutdirektør på DTU Fotonik. Han er uddannet civilingeniør og senere ph.d. fra DTU. Her blev han i 1995 dr.techn.
Den nye rektor har en omfattende videnskabelig produktion bag sig med mere end 150 videnskabelige artikler i internationale publikationer.
Han har også fungeret som referee på en række videnskabelige tidsskrifter, herunder Science og Nature.
Anders Bjarklev har stor undervisningserfaring, ligesom hans forskning har resulteret i 20 patenter eller patentansøgninger og givet anledning til etablering af to selskaber og et omfattende netværk inden for ikt-branchen.
Anders Bjarklev (f. 1961) er prorektor på DTU (siden 2010) og var inden da institutdirektør på DTU Fotonik (siden 2004). Han er uddannet civilingeniør (1985) og senere ph.d. (1988) fra DTU, hvor han også blev dr.techn. (1995). Hans videnskabelige produktion er omfattende, herunder med flere end 150 videnskabelige artikler i internationale publikationer. Han har fungeret som referee på en række videnskabelige tidsskrifter, herunder Science og Nature. Han har stor undervisningserfaring, ligesom hans forskning har resulteret i 20 patenter/patentansøgninger og givet anledning til etableringen af to selskaber og et omfattende netværk inden for IKT-branchen. Han har modtaget en række priser og udnævnelser, herunder VILLUM KANN RASMUSSENS tekniske legat på 1,5 mio. kr.

I anledning af ansættelsen af Anders Bjarklev udtaler DTU’s bestyrelsesformand Sten Scheibye: ”Bestyrelsen har ved ansættelsen af Anders Bjarklev som kommende ny rektor for DTU lagt vægt på at få en rektor, der ikke kun har et indgående kendskab til universitetet, dets opgaver og udfordringer, men som har dokumenteret en evne til at skabe bemærkelsesværdige resultater i samarbejde med medarbejdere, andre institutter, danske og udenlandske universiteter samt erhvervslivet. Anders Bjarklevs brede erfaring samt hans flid og dygtighed bevirker, at han som ny rektor vil være en meget troværdig eksponent for DTU’s mission om at skabe resultater til gavn for samfundet. Han er derfor den rette til at stå i spidsen for universitetets fortsatte udvikling og tætte dialog med alle stakeholders.”

Anders Bjarklev afløser pr. 1. november 2011 DTU’s nuværende rektor, Lars Pallesen, hvis kontrakt udløber den 31. oktober.

Ritzau+DTU pressemeddelelse

Mest Læste

Annonce