Anne Marie Geisler dropper Folketinget

03/5/11 12:04

Nick Allentoft

Den radikal folketingspolitiker Anne Marie Geisler fravælger sin politiske karriere til fordel for familien.

De Radikales socialordfører, Anne Marie Geisler Andersen, fravælger nu danske politik til fordel for familielivet.
Anne Marie Geisler Andersen, som er gravid med sit første barn, har således valgt ikke at genopstille ved det kommende folketingsvalg.
- Jeg er ikke typen, der gør tingene halvt, slet ikke når det er noget, jeg brænder så meget for. Derfor har jeg valgt at tage en af de sværeste beslutninger i mit liv, siger Anne Marie Geisler Andersen.
Den 30-årige statskundskabsstuderende afløste i 2009 Morten Helveg Petersen, da han pludselig stoppede i politik. Siden har Anne Marie Geisler Andersen været De Radikales social-, handicap- og psykiatriordfører.
- At være folketingsmedlem er mit drømmejob, og det er bestemt ikke udelukket, at jeg stiller op som folketingskandidat igen, siger hun.
- Det har været utroligt spændende at prøve kræfter med livet på Borgen og arbejde sammen med så garvede og kompetente mennesker, siger Anne Marie Geisler Andersen.
Hun understreger, at hun ikke stopper med at slås for de socialt udsatte og særligt psykiatrien.
Det Radikale Venstres gruppeformand, Margrethe Vestager, håber Anne Marie Geisler Andersen på et tidspunkt vil stille op igen.
- Jeg har stor respekt for Anne Marie og for hendes beslutning, der viser dømmekraft og klar vilje til at prioritere. Men jeg kommer til at savne hende, siger hun.
- Anne Maries engagement og politiske arbejde har stor betydning for Det Radikale Venstre og for den radikale folketingsgruppe, siger Margrethe Vestager.
/ritzau/
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.