BUPL: Længere skoledag ikke pædagogers opfindelse

11/10/10 10:36

Nick Allentoft

Statsministeren varslede i sin åbningstale, at skoledagen for de mindste skal udvides til seks timer. Det forslag er ikke groet i BUPL’s have. Men kommer det, vil vi søge indflydelse.   "Vi er stolte af det fritidspædagogiske arbejde, der udføres hver dag i SFO’er, fritidshjem og klubber. Det skal vi værne om," siger BUPL's formand Henning Pedersen.

”Regeringen er stålsat på at få længere skoledage. Det er ikke et forslag, der er groet i vores have. Men bliver det gennemført, vil vi arbejde for at føre den fritidspædagogiske tradition med over i den lange skoledag, så børnene ikke snydes for dette aspekt af deres udvikling og læring.

I Danmark har vi en fornem fritidspædagogisk tradition, som i mange år har vist sit værd. Det er i fritidsinstitutionen, børnene får hjælp til de sociale spilleregler. Det er her, børnene udvikler de kreative og innovative sider af sig selv. Og det er her, børn, som er kørt fast i negative mønstre i skolen, får en ny chance. Derfor er vi meget stolte af det fritidspædagogiske arbejde, der udføres hver dag i SFO’er, fritidshjem og klubber. Det skal vi værne om.

Derfor vil vi – hvis forslaget gennemføres - gå konstruktivt ind i arbejdet og argumentere for, at en længere skoledag bør tilrettelægges som et samspil mellem lærernes og pædagogernes kompetencer, så vi bevarer den vekselvirkning, der også er i dag,” siger formand for BUPL, Henning Pedersen.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.