DA: Sol over praktikpladserne

08/7/10 7:27

Nick Allentoft

Den gode sommernyhed til eleverne på erhvervsuddannelserne er, at antallet af praktikpladser nu stiger markant. Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i årets første fem måneder er sket en markant stigning i antallet af praktikpladser. Der er indgået 12.120 uddannelsesaftaler i perioden 1. januar til 31. maj 2010. Det er en stigning på 20 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Der er fremgang for alle typer aftaler. Antallet af ordinære aftaler er steget med 16 pct., mesterlæreaftalerne med 18 pct. og de korte uddannelsesaftaler med 101 pct.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:

”Det er glædeligt, at spirende optimisme i virksomhederne og behov for fremtidige medarbejdere har vendt praktikpladssituationen, så vi nu kan se en fremgang.

I de seneste måneder har organisationer, erhvervsskoler og regioner gjort en stor indsats for at skaffe praktikpladser. Det lader til, at dette arbejde nu bærer frugt.

Budskabet til de elever, der søger praktikplads i øjeblikket er, at mulighederne igen er ved at være til stede inden for mange beskæftigelsesområder.”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.