Danmarkspremiere på hybridbusser i ordinær drift

11/1/11 1:19

Nick Allentoft

Energibesparende hybridbusser erstatter traditionelle dieselbusser på buslinjer i hovedstadsområdet

Mindre støj og færre udledninger af partikler og CO2. Det er de store fordele ved tre hybridbusser, som Trafikselskabet Movia og busoperatøren City-Trafik har indsat som erstatning for de traditionelle dieselbusser. Det er første gang i Danmark, at hybridbusser bliver indsat i daglig, ordinær busdrift.

Hybridbusser både støjer og forurener mindre, fordi de kører på el, når de starter fra et stoppested eller lyskryds, hvorefter de automatisk slår over på diesel. Tidligere testkørsler har vist, at hybridbussers forbrug af diesel er mere end 30 % lavere end traditionelle dieselbusser.

”Vi betragter teknologien bag hybridbusser som et væsentligt bidrag til at opfylde Movias mål om at nedbringe bussernes udledning af partikler med 60 % og deres udledning af CO2 med 20 % i 2020,” siger Movias områdechef for kontrakter, Søren Englund.
De tre hybridbusser kører primært på linje 12, men også på linje 29, 69 og 166, der alle kører i hovedstadsområdet. Planen er, at busserne skal indgå fast i den daglige drift de næste år.

Samtidig forbereder Movia sammen med Københavns kommune og en række busleverandører et forsøg med forskellige typer hybridbusser med støtte fra Trafikstyrelsen.
”Forsøget skal dokumentere de positive effekter for miljøet og give os flere erfaringer med driften af hybridbusser, så teknologien hurtigt kan blive udbredt,” siger Søren Englund.
Hybridbusser vinder også frem i udlandet som en oplagt mulighed for at forbedre bussernes grønne profil og bidrage til et renere bymiljø.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.