Danskerne støtter private leverandører af velfærd

19/10/2011 14:35

Nick Allentoft

Danskerne er blevet markant mere positive over for private leverandører af eksempelvis sygehusbehandling, skole og hjemmepleje. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv.

46 pct. af danskerne på 18 år eller derover er positivt stemt over for at bruge private leverandører til velfærdsydelser. For bare et år siden var kun 40 procent positive.

Samtidig er antallet af danskerne, der i dag er negative over for private leverandører af velfærdsydelser, faldet fra 36 procent i 2010 til 27 procent i 2011. Det viser en ny undersøgelse, som Interresearch A/S har gennemført for Dansk Erhverv.

”Jeg tror, det skyldes, at mange danskere nu på egen krop oplever, at de private leverandører af velfærdsydelser gør det godt,” siger OPS-chef i Dansk Erhverv, Jakob Scharff.

”Vi ved, at rigtig mange kommuner er kommet godt i gang med nye offentlig-private samarbejder – eller er lige på vippen til det. Så der er grøde i markedet – og det er især ældreområdet, hvor der tænkes nye tanker. Undersøgelsen viser tydeligt, at det er en udvikling, som borgerne støtter op om,” siger han.

Fakta om undersøgelserne
Den nye spørgeskemaundersøgelse er gennemført af Interresearch A/S på vegne af Dansk Erhverv i perioden 29.–31. august 2011. Resultaterne bygger på internetbaserede interview med i alt 1.277 danskere på 18 år og derover.

Spørgeskemaundersøgelsen fra 2010 er gennemført af Capacent for Dansk Erhverv i februar-marts 2010. Den omfatter 3.401 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover.

Mest Læste

Annonce