De usynlige skatter

02/5/11 10:28

Nick Allentoft

KREVI: Få snakker om dem, og få gør noget ved dem. Kommunalpolitikerne i en fjerdedel af landets kommuner drøftede slet ikke de kommunale skatter, da de arbejdede med budgettet for 2011.

40 % af de danske kommuner har den strategi, at skatteniveauet skal være uændret på ubestemt tid, og andre 40 % har ikke en flerårig strategi for beskatningsniveauet. Tre fjerdedele af kommunerne gør ikke noget for at inddrage borgerne i en debat om kommunalskatter, og i ni ud af ti kommuner var der ifølge borgmestrene ingen skattedebat i de lokale medier.


Det fremgår af en undersøgelse af kommunalskatternes synlighed, som KREVI har lavet for Indenrigs- og Sundhedsministeriet. 67 af landets borgmestre medvirkede.


”Mange borgmestre siger, at de ikke ser nogen grund til at snakke om skat, fordi de alligevel ikke har mulighed for at sætte den op. Skatten er fraværende i byrådsdebatterne og ude af syne for borgerne. Der er brug for en indsats for at synliggøre skatterne, fx ved at gøre opkrævningen mere synlig,” siger KREVIs direktør, Torben Buse. Han henviser til en undersøgelse fra Indenrigs- og Socialministeriet i 2008, som viste, at danskernes kendskab til de lokale skatter er minimalt. Kun fem procent af os kender vores egen kommuneskat indenfor en margen af fem procentpoint.

Hent rapporten ”Den hemmelige skat. Skattefastsættelsen i kommunerne 2011”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.