DR: Politikere døve for borgernes protester

01/10/10 8:49

Nick Allentoft

Mandag den 4. oktober 2010 går P4 København og TV2/ Lorry i luften med en fælles journalistisk serie om, hvor lidt indflydelse borgerne har på politikernes beslutninger.

Gang på gang afvikler kommuner høringsfaser, når der skal bygges nyt - fra gigantiske supermarkeder til anlæg af nye veje - eller når et område skifter status fra offentligt til privat. "Vi vil høre DIN mening" lyder det igen og igen. Og lige så tit protesterer borgerne - uden at få noget som helst ud af det. Borgerne står tilbage med en fornemmelse af, at det er kropumuligt at trænge igennem til politikerne - at de taler For Døve Øren.

De to stærkeste regionale medier i hovedstadsområdet, P4 København og TV2/ Lorry, undersøger fra mandag den 4. oktober sager, hvor borgerne ikke er blevet hørt. Hvad er det udtryk for, når en kommune vil gennemføre et projekt og sender det i offentlig høring, mens den allerede har ansat projektlederen, der skal gennemføre sagen? Og hvordan kan det være, at politikerne diskret gennemfører nedskæringer på et område - bid for bid - for så at ende med en lukning?

De to medier taler også med borgere, der HAR fået politikerne i tale - og vi får deres opskrift på, hvordan man sikrer sig, at man bliver hørt.

Journalister fra P4 København og TV2/ Lorry har sammen forberedt, researchet og tilrettelagt den journalistiske serie For Døve Øren, og første indslag kan opleves på P4 København i nyhedsudsendelsen klokken 06.30 og derefter i stationens følgende nyhedsudsendelser, i formiddagsfladen og om eftermiddagen. TV2/ Lorry tager hul på serien i sin udsendelse mandag den 4. oktober klokken 19.30 og vil hver aften følge nyhedsindslagene op med debatter og interviews i magasinprogrammet Lounge på Lorry+, der sender på kanal Hovedstaden.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.