DR: Politikere døve for borgernes protester

01/10/2010 10:49

Nick Allentoft

Mandag den 4. oktober 2010 går P4 København og TV2/ Lorry i luften med en fælles journalistisk serie om, hvor lidt indflydelse borgerne har på politikernes beslutninger.

Gang på gang afvikler kommuner høringsfaser, når der skal bygges nyt - fra gigantiske supermarkeder til anlæg af nye veje - eller når et område skifter status fra offentligt til privat. "Vi vil høre DIN mening" lyder det igen og igen. Og lige så tit protesterer borgerne - uden at få noget som helst ud af det. Borgerne står tilbage med en fornemmelse af, at det er kropumuligt at trænge igennem til politikerne - at de taler For Døve Øren.

De to stærkeste regionale medier i hovedstadsområdet, P4 København og TV2/ Lorry, undersøger fra mandag den 4. oktober sager, hvor borgerne ikke er blevet hørt. Hvad er det udtryk for, når en kommune vil gennemføre et projekt og sender det i offentlig høring, mens den allerede har ansat projektlederen, der skal gennemføre sagen? Og hvordan kan det være, at politikerne diskret gennemfører nedskæringer på et område - bid for bid - for så at ende med en lukning?

De to medier taler også med borgere, der HAR fået politikerne i tale - og vi får deres opskrift på, hvordan man sikrer sig, at man bliver hørt.

Journalister fra P4 København og TV2/ Lorry har sammen forberedt, researchet og tilrettelagt den journalistiske serie For Døve Øren, og første indslag kan opleves på P4 København i nyhedsudsendelsen klokken 06.30 og derefter i stationens følgende nyhedsudsendelser, i formiddagsfladen og om eftermiddagen. TV2/ Lorry tager hul på serien i sin udsendelse mandag den 4. oktober klokken 19.30 og vil hver aften følge nyhedsindslagene op med debatter og interviews i magasinprogrammet Lounge på Lorry+, der sender på kanal Hovedstaden.
 

Mest Læste

Annonce