Flere unge efterkommerkvinder er i gang med en videregående uddannelse

05/7/11 12:35

Nick Allentoft

INTEGRATIONSMINISTERIET: For andet år i træk er andelen af unge efterkommerkvinder fra ikke-vestlige lande, der er i gang med en videregående uddannelse, højere end blandt danske kvinder. Det viser nye tal fra Integrationsministeriet. Samlet set er der fortsat alt for mange nydanskere, der ikke får en uddannelse. Men der er også en stor gruppe unge nydanskere, som klarer sig rigtig godt i uddannelsessystemet.

Særligt kvinderne bidrager til den positive udvikling. I skoleåret 2010/2011 var 41 pct. af de 20-24-årige efterkommerkvinder således i gang med en videregående uddannelse. Blandt danske kvinder i samme aldersgruppe lå tallet på 38 pct. Det fremgår af nye tal fra Integrationsministeriets Udlændingedatabase i Danmarks Statistik (se tabel 1).
For efterkommerkvinder er der tale om en stigning i andelen, der er i gang med en videregående uddannelse på 18 procentpoint siden skoleåret 2000/2001, hvor 23 pct. var i gang med en videregående uddannelse.
I skoleåret 2000/2001 var det tilsvarende tal 29 pct. for danske kvinder. Det er dog endnu for tidligt at konkludere på, hvor mange der gennemfører uddannelsen.

Unge efterkommermænd på niveau med danske mænd
Tendensen til, at flere unge efterkommere går i gang med en videregående uddannelse, slår også igennem hos mændene.
I skoleåret 2010/2011 var næsten 25 pct. af de 20-24-årige efterkommermænd med ikke-vestlig baggrund således i gang med en videregående uddannelse (se tabel 2).
Det er andet år i træk, at andelen af 20-24-årige efterkommermænd, som er i gang med en videregående uddannelse, er på niveau med de danske mænd i samme alder.

Tallene viser samtidig, at en betydeligt større andel af de kvindelige end mandlige efterkommere med ikke-vestlige baggrund er i gang med en videregående uddannelse. 41 pct. af kvinderne er således i gang med en videregående uddannelse i skoleåret 2010/2011 mod 25 pct. af mændene.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.