FOA: Flere besparelser på børneområdet

27/7/11 12:00

Nick Allentoft

Børneområdet kommer på skrump igen til næste år, siger landets børnechefer i en ny undersøgelse. Fire ud af ti kommuner forventer flere besparelser på børneområdet i 2012. Det siger landets børnechefer i en ny undersøgelse om kommunernes budgetter, som Epinion har lavet for FOA.

Fire ud af 10 børnechefer forventer derimod ingen besparelser, mens resten er i tvivl.

Formanden for FOAs pædagogiske sektor, Jakob Sølvhøj, er stærkt bekymret over de kommuner, der vil fortsætte sparekursen.

”I forvejen er der ikke nok tid til omsorg over for det enkelte barn, og vi ved fra tidligere undersøgelser, at besparelser på daginstitutioner især går ud over nærværet og omsorgen,” siger Jakob Sølvhøj.

Allerede det seneste år er der nedlagt 6.000 stillinger i dagtilbud, og det er langt mere, end det faldende børnetal kan forklare.

Nogle børnechefer siger i undersøgelsen, at de har planer om at overflytte tidligere fra vuggestue til børnehave, og fra børnehave til skolefritidsordning.

Andre skønner, at de vil flytte dagplejepladser til vuggestuer, og enkelte varsler flere lukkedage eller helt at dreje nøglen om på daginstitutioner.

”Vi håber, at der efter det kommende folketingsvalg vil blive sat en stopper for kommunernes massive besparelser på dagtilbudsområdet,” siger Jakob Sølvhøj.

FOA foreslår, at der i dagtilbudsloven sættes et loft for, hvor mange børn der højst må være per ansat i daginstitutioner: Højst tre 0-2-årige, seks 3-5-årige og ti 6-10-årige.

”Vi er nødt til at sikre en rimelig kvalitet i danske daginstitutioner, så pædagogiske medarbejdere og ikke mindst forældre kan gå på arbejde med god samvittighed,” siger Jakob Sølvhøj.

Om undersøgelsen:

• Analysefirmaet Epinion har lavet undersøgelsen for FOA.

• 70 børnechefer har deltaget.

• Interviewene er gennemført i maj-juni 2011.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.