FOA siger nej til ny hovsa-reform

12/08/2011 14:46

Nick Allentoft

Regeringens nye forslag om at nedlægge landets fem regioner fra 2013 er hovsa-politik, når det er allerværst, mener FOA.

”De ansatte i regionerne er desværre ved at blive til statsministerens private kastebold. De får den ene struktur-omlægning efter den anden i hovedet. Først kom kommunalreformen i 2007, der medførte tusindvis af omplaceringer. Lige nu er landets sygehusafdelinger nærmest sat på hjul i de omfattende omstruktureringer, flytninger og nybyggerier, som er en følge af planen om at skabe nogle færre højt specialiserede sygehuse. Og i dag skal regionerne lige pludselig helt afskaffes – uden at man har alternativer, som nogen kan dokumentere er bedre. Det er ganske enkelt en urimelig måde at behandle de ansatte på” siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

Det vil være en solid overdrivelse at kalde det for medarbejderpleje. Det er og bliver hovsa-løsninger. Det ligner udelukkende snævre parti-taktiske overvejelser i forsøget om at komme til at stå bedre ved et folketingsvalg, mener Dennis Kristensen.

”Forslaget er også hovedløst, fordi der ikke foreligger nogen dokumentation for, at alternativer til regionerne er bedre eller billigere. Kommunalreformen blev gennemført efter et omfattende kommissionsarbejde. Ifølge den daværende sundhedsminister lå der effektiviseringsgevinster for 10 milliarder kroner og ventede. Sygehusene i regionerne har i den grad bidraget til effektiviseringen. Produktiviteten er steget med fire-fem procent om året,” påpeger Dennis Kristensen.

FOA mener, at det er afgørende med en politisk styring af sundhedspolitikken og landets sygehuse.

”Det ville være en langt bedre ide at give regionerne et serviceeftersyn. Regionerne blev jo født med det, jeg vil kalde fødselsfejl, som blandt andet betyder, at opgaver blev flyttet til kommunerne, som kommunerne i de efterfølgende år har vist sig at have svært ved at løfte – eksempelvis på sundhedsområdet, på det specialiserede sociale område og på miljøområdet. Og så blev regionerne demokratisk handicappet, da retten til skatteudskrivning blev fjernet.,” slutter Dennis Kristensen.

Mest Læste

Annonce