Geertsen vraget som folketingskandidat

09/2/11 9:18

Nick Allentoft

En ærgerlig Martin Geertsen tabte slaget om at blive folketingskandidat for Venstre på Frederiksberg.

Venstres tidligere kultur- og fritidsborgmester i København Martin Geertsen tabte tirsdag aften en afstemning om at blive Venstres folketingskandidat i Frederiksberg Slotskreds.
Selv om kredsens bestyrelse havde indstillet Geertsen, endte afstemningen med en klar sejr til Jan E. Jørgensen, som fik 29 stemmer mod Martin Geertsens 13. Det var kun de to, der stillede op.
- Jeg er utrolig glad og lettet, siger den 45-årige Jan E. Jørgensen, der har været kommunalpolitiker på Frederiksberg de seneste 13 år.
Taberen i spillet om kandidaturet ærgrede sig derimod efter nederlaget.
- Jeg er skideærgerlig. Jeg havde forberedt mig godt. Men uden at nedgøre Jan E. Jørgensens store kvaliteter, tror jeg godt, jeg kan sige, at det udslagsgivende blev ønsket om at få en lokal kandidat, siger Martin Geertsen.
Frederiksberg Slotskreds har tidligere givet valg til Rikke Hvilshøj, og Jan E. Jørgensen tror da også på, at han har "en rigtig god chance" for at komme i Folketinget.
- Jeg kan bruge mine erfaringer fra Frederiksberg til at forklare christiansborgpolitikerne, at de skal lade være med at fare frem med lovgivning og detailregulering, hver gang de hører en dårlig historie om en kommune - typisk København - som ikke kan finde ud af tingene, siger han og tilføjer:
- Der er faktisk mange kommuner, der ligesom Frederiksberg fungerer supergodt, siger han.
I 2005 stillede Martin Geertsen op til Folketingsvalget og kæmpede en indædt kamp mod Venstres daværende politiske ordfører, Jens Rohde, i den daværende Søndre Storkreds.
Han meddelte i januar, at han ville gøre endnu et forsøg på at komme i Folketinget. Frederiksberg Slotskreds blev ledig, efter at Malou Aamund takkede ja til et chefjob i Microsoft.
Geertsen har efter nederlaget ingen umiddelbare planer om et nyt comeback-forsøg.
- Men man skal aldrig sige aldrig. Det afhænger af, om nogen spørger mig, siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.