Henrik Bindslev ny vicedekan på DTU

14/03/2011 10:58

Nick Allentoft

Udviklingen af bæredygtige energiteknologier er central ikke bare i de danske men også i de globale bestræbelser på at reducere udledningen af CO2. For at styrke den danske position i det europæiske og internationale forsknings-samarbejde udnævner DTU med virkning fra 1.marts 2011 en ny vicedekan, der skal have særligt fokus på det europæiske forskningssamarbejde inden for bæredygtige energiteknologier.

Den nye vicedekan og formand for det europæiske energiforskningssamarbejde EERA (European Energy Research Alliance) bliver Risø DTU’s nuværende direktør Henrik Bindslev. EERA har til formål at opbygge strategisk og langsigtet samarbejde om forskning og udvikling af bæredygtige energiteknologier i Europa.

”Jeg er glad for at Henrik Bindslev har sagt ja til opgaven, som er væsentlig for både DTU og Danmarks placering i det europæiske forskningslandskab”, siger DTU’s prorektor Anders Bjarklev, og tilføjer; ”Henrik Bindslev har foruden sit netværk og sin erfaring fra tiden som direktør på Risø DTU også et stort internationalt netværk grundlagt i hans tid som programleder for Danmarks deltagelse i det internationale fusionsforskningsprogram, forsker ved det europæiske fusionsforskningsanlæg JET i England og som leder af et internationalt samarbejdsprojekt om at afdække dynamikken af de hurtigste ioner i fusionseksperimenter med base i den hollandske forskningsorganisation FOM med partnere fra USA (MIT), Belgien og Tyskland.

For at sikre kontinuiteten på Risø DTU indsættes DTU’s prorektor Anders Bjarklev som konstitueret direktør på Risø DTU, indtil der er fundet og udnævnt en ny direktør.

Mest Læste

Annonce