Ijob.dk - Et nyt job-website for unge

24/10/11 7:08

Nick Allentoft

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen offentliggør i dag et nyt job-website, der skal hjælpe unge med at få fritidsjob og praktikpladser.

Det nye website www.ijob.dk er målrettet unge, der søger fritids- og studiejob eller elev- og praktikpladser. Det nye website er lavet efter de unges behov og gør brug af alternative guides og jobsøgningsmuligheder. Fx er der guides til jobsøgning i form af videoer, og websitet har en tilhørende APP til smartphones, hvor de unge nemt kan søge og få tilsendt ledige job via deres mobiltelefoner.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen håber, at mange vil gøre brug af den nye hjemmeside:

- Det er afgørende for unges fremtidige muligheder, at de får en uddannelse og en god start på arbejdsmarkedet. Vi ved at unge, der har prøvet kræfter med et fritidsjob, klarer sig bedre gennem uddannelsessystemet og øger deres chancer for et job. Samtidig ved vi, at mange har problemer med at finde en praktikplads. Jeg håber meget, at hjemmesiden bliver en hjælp for mange unge, navnlig dem, som ikke gennem familie og venner finder et fritidsjob eller en praktikplads.

Fritidsjob har en positiv effekt på uddannelse og job. Ifølge en undersøgelse fra Rambøll Management gennemført i 2009 har danske unge, der har haft et fritidsjob 1,5 gang større sandsynlighed for at færdiggøre en erhvervsfaglig uddannelse sammenlignet med danske unge, der ikke har haft et fritidsjob. For unge indvandrere tredobles sandsynligheden for at gennemføre en erhvervsfaglig uddannelse med et fritidsjob.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.