Ijob.dk - Et nyt job-website for unge

24/10/2011 09:08

Nick Allentoft

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen offentliggør i dag et nyt job-website, der skal hjælpe unge med at få fritidsjob og praktikpladser.

Det nye website www.ijob.dk er målrettet unge, der søger fritids- og studiejob eller elev- og praktikpladser. Det nye website er lavet efter de unges behov og gør brug af alternative guides og jobsøgningsmuligheder. Fx er der guides til jobsøgning i form af videoer, og websitet har en tilhørende APP til smartphones, hvor de unge nemt kan søge og få tilsendt ledige job via deres mobiltelefoner.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen håber, at mange vil gøre brug af den nye hjemmeside:

- Det er afgørende for unges fremtidige muligheder, at de får en uddannelse og en god start på arbejdsmarkedet. Vi ved at unge, der har prøvet kræfter med et fritidsjob, klarer sig bedre gennem uddannelsessystemet og øger deres chancer for et job. Samtidig ved vi, at mange har problemer med at finde en praktikplads. Jeg håber meget, at hjemmesiden bliver en hjælp for mange unge, navnlig dem, som ikke gennem familie og venner finder et fritidsjob eller en praktikplads.

Fritidsjob har en positiv effekt på uddannelse og job. Ifølge en undersøgelse fra Rambøll Management gennemført i 2009 har danske unge, der har haft et fritidsjob 1,5 gang større sandsynlighed for at færdiggøre en erhvervsfaglig uddannelse sammenlignet med danske unge, der ikke har haft et fritidsjob. For unge indvandrere tredobles sandsynligheden for at gennemføre en erhvervsfaglig uddannelse med et fritidsjob.

Mest Læste

Annonce