Jens Kvorning formand for ny tænketank

25/01/2011 09:49

Nick Allentoft

Kvorning skal lede arbejdet i Miljøministeriets og Realdanias nye tænketank, der sætter fokus på livet i forstæderne og mulighederne for at udvikle bæredygtige forstæder. Forstadens tænketank skal frem til 2012 se på forstædernes udfordringer og potentialer for at blive bæredygtige.

Tænketanken kommer til at bestå af eksperter fra bl.a. Ålborg Universitet og Kommunernes Landsforening. Undervejs vil Aalborg Kommune, Brøndby Kommune, Horsens Kommune og Kerteminde Kommune bidrage med en række konkrete projekter. Eksempelvis arbejder Brøndby kommune med at skabe bedre forbindelse mellem de tre bydele og udvikle de al-mene boliger i kommunen. Horsens arbejder med at skabe flere mødesteder, bæredygtig varmeforsyning, håndtering af regnvand og grønne tage. Arbejdet ledes af professor Jens Kvorning fra Kunstakademiets Arkitektskole.

- I det 20. århundrede fokuserede byplanlæggere på, hvordan de kunne konstruere den ideelle forstad fra bunden. Nu ligger forstaden derude. Og vi skal fokusere på mulighederne for, hvordan vi med begrænsede tilføjelser og forandringer kan få forstæderne, og de regioner som de er en del af, til at fungere mere bæredygtigt, siger Jens Kvorning.

Mere om Jens Kvorning her

Mest Læste

Annonce