Kommuner sparer på administration

06/10/11 7:40

Nick Allentoft

I følge HK´s hjemmeside vil stort set alle landets kommuner spare på driftsomkostningerne i 2012. Det viser en undersøgelse, som Offentligt Ansattes Organisation (OAO) har lavet. 15 kommuner angiver, at de direkte skal spare på administrationen.

Kommunerne lægger i disse dage sidste hånd på budgetterne, som skal være klar den 15. oktober 2011. Foreløbige indberetninger fra 77 kommuner viser, at alle skal spare på driften.

Besparelser går ud borgerne
Det er en udvikling, der bekymrer HK/Kommunals formand Bodil Otto.

- Når det gælder HK’ernes arbejde så ved vi, at otte ud af ti arbejder med opgaver, der er direkte relateret til borgerne. Derfor er det borgerbetjeningen man skærer i, hvis man skærer ned på administrationen. Og det vil jeg opfordre de kommunale politikere og ledelser til at være opmærksomme på, siger Bodil Otto.

Lad HK'erne klare det administrative arbejde
HK/Kommunals formand opfordrer i stedet kommunerne til at få løst den skævfordeling, der er i opgavevaretagelsen.

- Jeg hører ofte andre faggrupper som eksempelvis pædagoger, lærere og ikke mindst ledere klage over, at de har fået meget mere administration, og at det tager deres tid. Det er nødvendigt, at vi får rettet op på den skævhed i fordelingen af opgaverne. HK’erne er uddannet til at klare den nødvendige administration effektivt, og derfor bør kommunerne kigge på en effektiv opgavefordeling, som kan holde - også i fremtiden, fastslår Bodil Otto, HK/Kommunals formand.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.