Kommunerne nedlægger dagplejestillinger

11/5/11 12:21

Nick Allentoft

Forældre er glade for dagplejen. Alligevel har kommunerne nedlagt næsten 1300 dagplejestillinger på bare et år.

Overalt i landet fejrer dagplejere og dagplejebørn i dag Dagplejens Dag. Men selvom forældretilfredsheden i dagplejen er helt i top, nedlægger mange kommuner dagplejestillinger. Næsten 1300 stillinger er nedlagt på blot ét år. Og det ærgrer FOAs pædagogiske sektor.

”Nogle kommuner nedlægger dagplejepladser, fordi børnetallet er faldet. Andre steder bliver dagplejestillingerne nedlagt for at give forældre bedre mulighed for at vælge vuggestue,” siger Jakob Sølvhøj, der er formand for FOAs pædagogiske sektor.

FOA frygter, at kommunerne reelt fratager forældrene mulighed for at vælge dagpleje. Og det er en skam, mener Jakob Sølvhøj.

”Dagplejen kan med sine små børnegrupper og den tætte voksenkontakt noget helt særligt i forhold til de mindste børn. Jeg er sikker på, at det er derfor, at forældretilfredsheden er helt i top, hver gang KL og Finansministeriet undersøger tilfredsheden blandt forældre på børneområdet.”

Nogle af de nedlagte stillinger i den kommunale dagpleje genopstår efterfølgende som privat dagpleje. Men den udvikling er FOA ikke begejstret for.

”Dagplejerne i den kommunale dagpleje har et tæt samarbejde med en dagplejepædagog, der giver sparring og supervision. Det får de private dagplejere ikke. De skal heller ikke arbejde efter læreplaner og kvaliteten i de private dagplejer risikerer dermed at blive lavere end i den kommunale dagpleje,” siger Jakob Sølvhøj.

60.000 børn mellem 0-2 år bliver i dag passet i den kommunale dagpleje, hvor hver dagplejer maximalt passer 5 børn.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.