Kommunerne tager imod indbydelse til samarbejde

04/10/11 12:38

Nick Allentoft

KL er parat til at samarbejde med regeringen om at kickstarte dansk økonomi, udvikle en bedre folkeskole og styrke folkesundheden. Det siger KL’s formand Jan Trøjborg i en kommentar til statsministerens åbningstale.

”Der er i åbningstalen et klart signal om, at opprioritere sundhed og forebyggelse. Vi er klar i kommunerne til at påtage os et større ansvar – både når det gælder behandling af kronikere, bedre genoptræning, rehabilitering og forebyggelse.”

”Hidtil har der ikke været vilje til for alvor at investere i det nære sundhedsvæsen i kommunerne – alle pengene er i stedet gået til sygehusene. På det felt håber jeg, at den nye regering vil sætte handling bag ordene og sætte en ny, markant dagsorden,” siger Jan Trøjborg.

”Jeg ser flere steder i åbningstalen en fremstrakt hånd og en invitation til partnerskab og samarbejde. I kommunerne vil vi gerne spille konstruktivt med. Vi er parat til at deltage i trepartsforhandlinger, med det formål at øge arbejdsudbuddet, og vi deltager meget gerne i det partnerskab om at udvikle fremtidens folkeskole, som statsministeren lægger op til.”

”Regeringen vil frigøre ressourcer til, at offentligt ansatte kan bruge mere tid på at levere velfærd til borgerne. Det er en særdeles fornuftig målsætning. Hvis den skal indfries, kræver det, at regeringen reelt nu viser handlekraft til at afbureaukratisere den offentlige sektor og gøre op med regler, som begrænser handlemulighederne til fordel for særinteresser. Det vil vi meget gerne i dialog med regeringen om.” slutter Jan Trøjborg.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.