LO: Reformudspil skaber massiv utryghed

26/1/11 1:44

Nick Allentoft

Indtil i dag havde en 53-årig jord- og betonarbejder udsigt til syv år mere på arbejdsmarkedet. Nu skal der lægges fire år oveni. Hvor han før kunne trække sig tilbage som 60-årig, så skal han nu knokle videre til han er 64 år. De voldsomme konsekvenser chokerer LO-formand Harald Børsting:

- Regeringen rammer især de mennesker, der er godt i gang med at planlægge deres tilbagetrækning. Udspillet skaber massiv utryghed. siger Harald Børsting.

En 54-årig sosu-assistent skal med reformen blive tre år mere på arbejdsmarkedet, og kan først trække sig tilbage som 63-årig.

- Det handler ikke længere om, at efterlønnen skal afskaffes engang ude i fremtiden. Reformen har voldsomme og mærkbare konsekvenser for de LO-lønmodtagere, der allerede har planlagt at forlade arbejdsmarkedet efter et langt og hårdt arbejdsliv. De skal nu knokle videre på byggepladser, ved rengøringsvogne og med tunge løft i ældreplejen, siger Harald Børsting.

Utilstrækkelig lappeløsning
LO-formanden frygter, at tusindvis af ufaglærte og faglærte LO-lønmodtagere kastes direkte ud i arbejdsløshed.

- Midt i en tid, hvor arbejdsløsheden er høj, og hvor regeringen intet gør for at skabe flere job, så tvinger regeringen nu de ældre lønmodtagere til at rende arbejdsgiverne på dørene. Virkeligheden bliver nok snarere, at det er jobcentret de stempler ind på, hvorefter de må klare sig på dagpenge eller kontanthjælp, siger Harald Børsting.

Regeringens forslag om seniorførtidspension er ifølge LO en utilstrækkelig lappeløsning:

- I stedet for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet med værdighed, når man selv vurderer, at det er nødvendigt, så skal folk nu stå med hatten i hånden på kommunen og tigge om en social ydelse. Det er uværdigt og respektløst. Og regeringen gør sig ikke engang den ulejlighed at forklare, hvad der skal ske med de mennesker, der får et nej til seniorførtidspension.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.